darko Milinović za RTL Direkt / 'Ja bih sada Milanovića izazvao na dvoboj, ako bi se usudio doći na RTL! Uvjeren sam da bih ga pobijedio!'

'Ja bih sada Zorana Milanovića izazvao na dvoboj, ako bi se usudio doći na RTL i uvjeren sam da bih ga pobijedio! Nije teško pobijediti Zorana Milanovića, ali treba biti različit od njega. Mi smo se dugo 'tukli' s 'briselskim Zokom', izjavio je Darko Milinović (HDZ) u RTL Direktu

23.6.2016.
22:50
VOYO logo

Nakon što je bio u višemjesečnom političkom zatišju, buru bi u HDZ-u mogao dignuti i Darko Milinović - možda i svojom kandidaturom za predsjednika stranke. Zato smo ga ugostili u RTL Direktu da nam ispriča svoje namjere.

"Ne bih ja mogao dignuti buru, ali bih mogao podignuti standarde izbora predsjednika na idućim unutarstranačkim izborima", bile su uvodne Milinovićeve riječi.

Onda - hoćete li u utrku za predsjednika ili ne? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manje sam bitan ovdje ja, bitan je HDZ. Ja sam danas održao jedan vrlo kvalitetan sastanak s ljudima koji do sada nisu izgubili izbore - to su Ante Sanader, Nediljko Dujić, Božidar Kalmeta i ja. Dogovorili smo se - što je vrlo bitno - da će IX. izborna jedinica biti jedinstvena u svojoj odluci u narednim danima. Iza nas je 50.000 članova HDZ-a i ako se mi odlučimo kandidirati nekoga iz te izborne jedinice, imamo velike šanse za pobjedu. 

Zašto se bojite potvrdno odgovoriti, evo Plenković je otkrio karte...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ja mislim da nije došlo vrijeme za takvu otvorenu kandidaturu jer moramo poštivati odluke stranke. Izborni proces je započeo, treba prikupiti 5000 potpisa i onda staviti svoju kandidaturu na raspolaganje.

Je li Andrej Plenković pogriješio javnom kandidaturom?

Svatko ima svoj put, pa tako i kolega Plenković koji je inače i moj prijatelj. On ima karakteristike koje ga svrstavaju u jednog od ozbiljnih kandidata. Mislim da je malo uranio s javnom kandidaturom i zbog toga što smo, u vrijeme kad se kandidirao, još imali predsjednika stranke. Na njemu je da izabere svoju taktiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gdje je Tomislav Karamarko?

On vjerojatno sabire dojmove u protekle četiri godine. Vjerojatno i odmara i gleda gdje je pogriješio. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi živući predsjednici su izbačeni iz HDZ-a, kakva je sudbina Tomislava Karamarka u stranci?

Mislim da će s njim doći prekretnica odnosa prema bivšim predsjednicima i da će Karamarko biti u HDZ-u kao i proteklih godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li (ili 'mora li') HDZ od 17.7 novim smjerom?

Ako slušamo Plenkovića, vidimo da on nema nekakav odmak od sadašnje politike HDZ-a, rekao je da će koalirati s manjim strankama centra, ja bih rekao s velikim strankama centra, ako misli na HSS i HSLS i s desnicom. Nema nekakvog odmaka, ali birači će odlučiti. Ako birači odluče da na čelo HDZ-a bude onaj koji će čvrsto držati HDZ u desnom centru, onda HDZ ima veliki potencijal s dobrim rezultatom na sljedećim parlamentarnim izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Hasanbegović je u HDZ-u itekako popularan, mislite li da bi nekoj budućoj vladi/mandataru bio teret u sastavljanju vlasti?

HDZ je prevelika stranka, i to nas je i koštalo proteklih par mjeseci - ultimatumi od bilo koga. Najvećoj stranci u Hrvatskoj nitko ne može davati nikakav ultimatum. Čuli smo kolegu Hasanbegovića da treba maknuti ime Trga maršala Tita, i ja se s time slažem. On je pokazao određeno kvalitete, kao i svi mi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ima li HDZ ikakve šanse na izborima nakon propasti ove vlasti koju je sam srušio?

Ja ne bih rekao da je HDZ na koljenima, on i sada ima pobjednički mentalitet. Ja  se protivim tome da sad dolazi neki mesija koji će spasiti HDZ. Najbolje što sad možemo napraviti je da predložimo dva najbolja kandidata za predsjenika stranke i da iznjedrimo svog predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karamarku se spočitavalo da ne može parirati Zoranu Milanoviću, možete li mu vi parirati?

To je pogrešna teza, mi moramo tražiti predsjednika stranke koji je upravo suprotan od Zorana Milanovića. Ja bih sada Zorana Milanovića izazvao na dvoboj, ako bi se usudio doći na RTL i uvjeren sam da bih ga pobijedio!  Nije teško pobijediti Zorana Milanovića, ali treba biti različit od njega. Mi smo se dugo 'tukli' s 'briselskim Zokom', i to nije moj izričaj, neka mi oprosti. Sada je na HDZ-u da nađe svoj put.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo