Odluka će biti objavljena u četvrtak / Izvanraspravno vijeće raspravljalo o žalbi: Todorić ostaje u pritvoru u Remetincu?

Image
Foto: Pixell

Prijedlog je obrane da Todorića puste na slobodu jer je ispitana većina svjedoka

14.11.2018.
14:00
Pixell
VOYO logo

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda raspravljalo je o žalbi koju je na istražni zatvor uložio Ivica Todorić, a odluka će biti poznata sutra. 

Iz toga se može zaključiti da Todorić do daljnjeg ostaje u Remetincu jer bi, u suprotnom, morao izaći odmah. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istražni zatvor određen mu je zbog opasnosti od bijega. 

Todorićeva odvjetnica Jadranka Sloković u ponedjeljak je, uoči predaje žalbe, kazala da će najprije pokušati osporiti osnovanost odluke o određivanju istražnog zatvora, a tek potom eventualno zatražiti da se zatvor zamjeni jamčevinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najprije ćemo pokušati osporiti osnovanost odluke o istražnom zatvoru. Ukoliko izvanraspravno vijeće Županijskog suda potvrdi osnovanost odluke o istražnom zatvoru, tek onda ćemo u drugoj žalbi tražiti da se istražni zatvor zamijeni s boravkom na slobodi uz jamčevinu", kazala je Sloković.

Na ročištu održanom prošlog četvrtka na zagrebačkom Županijskom sudu, zbog kojeg je Todorić dovezen iz Remetinca gdje je dan ranije smješten nakon izručenja iz Londona, sudac istrage odlučivao je o dva zahtjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijedlog je obrane da Todorića puste na slobodu jer je ispitana većina svjedoka. Novi je zahtjev tužiteljstva da ga se zadrži zbog opasnosti od bijega.

Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12-ero Agrokorovih menadžera te revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora. Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova što ih je investicijski fond Nexus Private Equity Partneri preko tvrtke Nexus ulaganja dao Agrokoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo