Skupi odvjetnici /

Izračunali smo koliko je novca Todorić potrošio u Londonu, a koliko Hrvatska na Todorića

Mjesečni najam u sadašnjem Todorićevom kvartu, koji je udaljen 15 kilometara od centra Londona, košta oko 12 tisuća kuna

11.9.2018.
21:00
VOYO logo

Računi su mu blokirani, a svojedobno je tvrdio da u Londonu živi skromno, sa svega 15 funti na dan. Ali ako se zbroje troškovi stanarine i jamčevine koju je IvicaTodorić lani morao platiti, taj iznos je sve samo ne skroman.

Troškovima još treba pridodati skupe odvjetnike, čija je cijena oko 8.000 kuna po satu, a koliko ga košta održavanje bloga, nije poznato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od kraljevskog susjedstva do male Jugoslavije. Tako izgleda život Ivice Todorića u proteklih godinu dana u Londonu. U Zagrebu je živio u dvorcu, a nakon bijega u VelikuBritaniju nastanio se u južnom Kensingtonu nedaleko od palače u kojoj žive princ Wiliam i Kate Middelton.

U jednoj od najelitnijih londonskih četvrti mjesečna stanarina iznosi u prosjeku 25 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam uzeo u najam jedan stan i čovjek je imao šest stanova unutra i mi smo potpisali na šest mjeseci. Onda je čovjek došao jedan dan, Albanac, i veli: 'Ivica, najdraži si mi'. Stvarno smo se sprijateljili, on me zove mentor jer mu ja već nešto pomažem. Veli on: 'Čuješ, bi li se ti selio?' Pod istim uvjetima sam dobio neku drugu lokaciju, sad će mi to isteći za mjesec dana", rekao je Todorić nakon izlaska s londonskog suda u travnju.

Šest mjeseci u tom kvartu moglo bi stajati oko 150 tisuća kuna. Todorić se zatim preselio u Belgraviu, kvart uz Buckhinghamsku palaču, a nakon toga u puno skromniji kvart Acton. Udaljen je 15 kilometara od centra, a mjesečni najam stana ondje košta oko 12 tisuća kuna.

"Kad supruge nema onda vam trošim jedno 15 funti dnevno, a kad je ona onda trošimo možda 50. Trošimo i pazimo i gledamo, skromni smo", rekao je Todorić.

Lani je za slobodu morao iskeširati 100 tisuća funti jamčevine kao mjeru opreza. Do sada su ga stanarina i jamčevina koštale više od milijun kuna. Promijenio je i nekoliko odvjetnika. Sad ga brani supruga bivšeg britanskog premijera, CherieBlair i odvjetnik i James Heines - svaki od njih naplaćuje najmanje osam tisuća kuna po satu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krupne odvjetničke ribe angažirao je kako bi mogle parirati odvjetnici koja zastupa Hrvatsku, ClareMontgomery.

Montgomery na ovakvim slučajevima na godinu zaradi oko 12 milijuna kuna. Hrvatsku njezin angažman neće koštati ništa. Prema odluci Vijeća Europske unije, troškove provedbe europskog uhidbenog naloga plaća država u kojoj se proces odvija, u ovom slučaju je to Velika Britanija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo