I DRŽAVA USKOČILA /

Izgradili bolnicu, a ona zjapi prazna! Za opremu potrebno još 100 milijuna kuna, ali grad tu svotu nema. Kada će dočekati prve pacijente?

Image
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

U državnom proračunu za ustanovu je osigurano 17,6 milijuna kuna

9.12.2021.
17:01
Damir Spehar/PIXSELL
VOYO logo

Vrijedna 282 milijuna kuna, nova bjelovarska bolnica čini se, neće uskoro primiti prve pacijente. Naime, u gradskoj blagajni, unatoč tomu što je Hrvatski sabor usvojio amandman Mire Totgergelija te u usvojenom državnom proračunu osigurao 17,6 milijuna kuna, nema sredstava za opremu, niti za prijenos one stare. 

Kako je rečeno na konferenciji za medije saborskog zastupnika Mire Totgergelija, župana Marka Marušića te v.d. ravnateljice bolnice Ivanke Fehir Radanović, potrebno je još 100 milijuna kuna da se ustanova stavi u funkciju. Osim toga, hoće li iduće godine primiti prve pacijente, nitko nije mogao potvrditi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Župan Marušić rekao je kako je problem naslijeđen, ali da neće pobjeći od njega. Podsjetio je također i kako su sada osigurana i sredstva u državnom proračunu za isplatu gradnje bolnice, prenosi Moj Portal.

S druge strane, na upit da se bolnica opremi preseljenjem stare opreme, župan kaže da ni za to nije napravljena priprema, odnosno kako ne postoji aktivna oprema. A za to bi samo, govori, trebalo izdvojiti dodatnih milijun kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Jedan je već na posudbi u KB Dubrava /

Zbog hitne situacije: Opća bolnica Bjelovar ustupila respirator sisačkoj bolnici

Image
Jedan je već na posudbi u KB Dubrava /

Zbog hitne situacije: Opća bolnica Bjelovar ustupila respirator sisačkoj bolnici

Inače, sama cijena gradnje bolnice porasla je tijekom godina te je s početnih 272 milijuna narasla na 282.

"Točno je da je ugovor s Radnikom za gradnju težak 272 milijuna, ali da bi se to ostvarilo bila su potrebna dodatna projektiranja, projektantski nadzor, nadzor izvođenja radova, pa čak i konzultantske usluge, što stoji dodatnih 10 milijuna kuna", kaže Totgergeli. 

Naposljetku, zamjenica ravnateljice bolnice ističe i kako je bolnica u dugu jer veledrogerijama duguje 22 milijuna kuna, a to je situacija s kojom se suočava gotovo svaka bolnica u Hrvatskoj, zaključila je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo