Neće biti nježno /

Drele, Petrov, 'lički Putin' i čovjek koji vlada već 20 godina. Što mislite, tko sve želi osvojiti prijestolje župana?

Jednima još nije dosadilo da ih se oslovljava sa "župane", drugi znaju da će baš oni to raditi bolje

12.5.2021.
22:55
VOYO logo

"Ja poznajem svaki detalj županije, a vi dobro poznajete mene", poručuje Stjepan Kožić.

Jer Stjepan Kožić je najdugovječniji župan, objašnjava RTL-ova Kristina Čirjak u svom predizbornom vodiču kroz županije. Dvadeset godina vodi zagrebačku županiju, što znači da je do sada osvojio pet mandata. U izbornom ringu za novi mandat čeka ga bivši ministar zaštite okoliša, SDP-ovac Mihael Zmajlović koji kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kožić je došao na vlast prije 20 godina kada još nije bilo Facebooka i filmovi su se posuđivali u videoteci. Možda je dobar čovjek, ali je loš političar. Jer je promijenio četiri stranke. Govorio je da je HDZ korumpirana stranka, a sada je njihov kandidat."

Osim Kožića župani kojima nije dosta i koje smještamo u kategoriju najdugovječnijih je i Damir Bajs, koji je župan bjelovarsko-bilogorski prvi puta postao 2000.
Pet puta biran je Zlatko Komadina koji sada ide u bitku protiv Garija Cappellija i šesti put je u igri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupinu vječnih pobjednika ide i Radimir Čačić, te Matija Posavec kojima nije dosadilo da ih zovu županom. 

Boban žari i pali godinama, Ostojić optužuje da to čini doslovno

Prvi čovjek Zagorja osam godina je Željko Kolar. S trona će ga probati skinuti jedan poznati Zagorec. Nekoć je bio Dreletronic, radijski i TV voditelj. Zafkancije s njim više nema jer je Davor Dretar saborski zastupnik i kandidat za župana. 

"Često kažu kako Škoro može biti političar, kako Drele može biti političar? Pa zar pjevači i komičari vole svoju zemlju manje nego politolozi i stomatolozi? Zasigurno ne. Ja se ozbiljno pripremam za ulogu župana", kaže Dretar, kandidat Domovinskog pokreta.

A kako namjerava pobijediti Kolara?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kolar je fascinantan protivnik, ali Zagorje može i mora bolje", odgovara Dretar.

Image
Omen 666 /

Je li župan inscenirao požar na setu filma 2005. godine? Za RTL Danas progovorili HDZ-ovac Boban i Hrvoje Hribar

Image
Omen 666 /

Je li župan inscenirao požar na setu filma 2005. godine? Za RTL Danas progovorili HDZ-ovac Boban i Hrvoje Hribar

Dosadno nije bilo ni prije, a pogotovo nije sada u Koprivničko-križevačkoj županiji gdje ljutu borbu vode stari neprijatelji. Župan želi biti političar sa 279 nekretnina Mladen Kešer i dosadašnji vođa Zlatko Koren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U borbi za Splitsko-dalmatinsku županiju su SDP-ov Ranko Ostojić i HDZ-ov Blaženko Boban koji županijom žari i pali posljednje četiri godine. Bivši ministar policije ne prašta mu požar na setu. 

"To je poruka kako izgleda župan županije koja bi trebala biti sretna da dođu filmaši, plate da bi snimali filmove, a onda se tebi to ne sviđa i napraviš ozbiljno kazneno djelo, za koje misliš da je u zastari, ali nije...", poručuje Bobanu Ostojić.

Bivši HDZ-ovac protiv sadašnjeg. "Lički Putin", bivši ministar zdravstva Darko Milinović ide protiv Ernesta Petryja, koji je danas HDZ, ali prije je bio Hrvatski blok i HNS.

Što voli, a što ne voli lički čovjek?

"Lički čovjek ne voli mijenjanje, dosljednost u mijenjanju političkih stranka. Lički čovjek pored onoga što sam napravio za njih voli dostojanstvo, i zato ću pobijediti na ovim izborima", prognozira Milinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzbudljivo će biti na istoku, gdje se bore HDZ-ov Ivo Anušić i Vesna Vučemilović iz Domovinskog pokreta, i na jugu. Nakon 12 godina Nikolu Dobroslavića pobijediti želi Božo Petrov.

Meč je u nedjelju, a vi ste suci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo