nakon sukoba s policijom /

Izbjeglice s mađarsko-srpske granice masovno se premještaju prema Hrvatskoj

Image
Foto: AP

Predsjednik općine Kanjiža Robert Lacko očekuje da će granični prijelazi Horgoš 1 i 2, gdje se više tisuća migranata u srijedu sukobilo s mađarskom policijom, do četvrtka navečer biti potpuno ispražnjeni

17.9.2015.
18:15
AP
VOYO logo

Izbjeglice koje su u srijedu prosvjedovale pred zaštitnom ogradom na srpsko-mađarskoj granici masovno se premještaju na granicu prema Hrvatskoj, javljaju u četvrtak vojvođanski mediji.

Predsjednik općine Kanjiža Robert Lacko očekuje da će granični prijelazi Horgoš 1 i 2, gdje se više tisuća migranata u srijedu sukobilo s mađarskom policijom, do četvrtka navečer biti potpuno ispražnjeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sinoć je iz (pograničnog mjesta) Kanjiže autobusima prevezeno 3500 izbjeglica iz zemalja Bliskog istoka. Cijeli dan smo autobusima s granice prebacivali ljude u prihvatni centar, međutim oni više nisu ulazili u centar, već su automatski tražili da putuju dalje", izjavio je Lacko Tanjugu.

Image
Foto: AP

(FOTO: AP Images) 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da ćemo večeras prvi put imati mirnu noć u Kanjiži i Horgošu", dodao je.

Prijevoz izbjeglica financira UN-ova agencija za migracije, dok će dio njih sam platiti prijevoz, prenose mediji.

Dan poslije dramatičnih događaja, na graničnim prijelazima Horgoš 1 i Horgoš 2 je posve mirno. Zgarište, smeće i odbačene stvari preostali su tragovi sukoba migranata i mađarske policije, javlja Radio televizija Vojvodine.

Image
Foto: AP

(FOTO: AP Images) 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko stotina migranata probilo je u srijedu poslijepodne ogradu od bodljikave žice na granici prema Mađarskoj, zbog čega je policija upotrijebila suzavac i vodene topove.

Policija je uspjela vratiti migrante na teritorij Srbije iako su ih oni gađali kamenjem, letvama i plastičnim bocama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbjeglice su prosvjedovale zahtijevajući da Mađari otvore granični prijelaz.

Mađarska je 15. rujna u ponoć zatvorila svoje granice nakon stupanja na snagu pooštrenog zakona o granici koji predviđa zatvorsku kaznu za svakog tko je pokuša ilegalno preći.

ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo