VELIKI POŽAR KOD KLISA POD KONTROLOM: / Jedan vatrogasac ozlijeđen u gašenju, drugi će dežurati cijelu noć

Image
9.8.2017.
15:47
VOYO logo

"Vatrena stihija bila se približila kućama u zaseoku Bubići, ali su je vatrogasci na tom mjestu zaustavili, no vatra se u drugim smjerovima kreće također prema naseljenim dijelovima te zahvaća maslinike, okućnice," rekao je za Hinu predsjednik DVD Klis Miroslav Boban.

Požar kod Klisa stavljen je pod kontrolu i na požarištu se još uvijek nalaze sve vatrogasne snage, koje će dežurati tijekom noći. Opožareno je otprilike 30-ak hektara borove šume, maslina i niskog raslinja. Ljudskih žrtava nije bilo, a tijekom intervencije je ozlijeđen vatrogasac iz DVD-a Vranjic koji je prebačen u KBC Split te se tijekom intervencije prevrnulo vozilo DVD-a Slatine, a vatrogasci koji su se nalazili u vozilu prošli su bez ozljeda. Jedna kuća je nagorjela, ali su je vatrogasci uspjeli obraniti, javlja Dalmacija danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U gašenju požara, kako se doznaje od vatrogasaca, sudjeluju sve raspoložive vatrogasne snage, iz Splita, Omiša, Kaštela i Trogira a u pomoć su u poslijepodnevnim satima pristigli i kanaderi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Požar je dosta velik i na nekim mjestima kuće su ugrožene," rekao je zamjenik vatrogasnog županijskog splitsko-dalmatinskog zapovjednika Božo Delić.

Zbog požara je zatvorena za promet zatvorena brza cesta Solin- Klis te županijska cesta Trilj-Bisko, izvijestila je poslijepodne splitsko-dalmatinska policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Požar je došao do ku��a, a jedna je kuća zahvaćena plamenom, doznaje N1.

Image

Vatra je u jednom trenutku zaprijetila Klis Kosi, ali su kanaderi spriječili opasnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

U akciji gašenja trenutno su tri kanadera i dva helikoptera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U poslijepodnevnim satima u srijedu požar je buknuo i na području Trilja, a najkritičnije je bilo u selu Gardun gdje se vatra bila približila kućama, ali su ih vatrogasci uspjeli obraniti, doznaje se od triljskih vatrogasaca.

"Bilo je kritično u selu Gardun gdje se vatra bila približila kućama u zaseocima Skejo i Žuljevići, no naporima vatrogasaca vatrena stihija je zaustavljena i kuće su obranjene," rekao je za Hinu zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Trilj Mladen Klarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njegovim riječima, snaga otvorenog plamena u kasnim poslijepodnevnim satima na tom se požarištu smanjuje te se očekuje da će ubrzo taj požar, u čijem gašenju pomažu i kanaderi, biti stavljen pod nadzor.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo