viralni trend /

Izazov koji je zaludio svijet! Evo tko se sve pridružio Tetris Challengeu - Sve je krenulo iz Züricha...

Image
Foto: RTL

Tetris izazov počeo je u Zürichu, ubrzo se proširio i sada brojne službe spašavanja fotografiraju svu opremu s kojom izlaze na teren

20.10.2019.
19:21
RTL
VOYO logo

Prvog rujna policija iz Züricha u Švicarskoj objavila je na svojoj Facebook stranici fotografiju u kojoj je posložila sve što se nalazi unutar policijskog automobila i što se ubraja u opremu i uniformu policijskog službenika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fotografija je postala viralna nakon što su sličnu fotografiju objavile policijske, vatrogasne i hitne medicinske službe diljem svijeta. Jednostavno nazvan Tetris izazov, zbog načina na koji posložena oprema sliči popularnoj kompjutorskoj igri, stigao je ubrzo i u Hrvatsku. 

Prvi su bili hrvatski vatrogasci

Hrvatski vatrogasci prvi su na svojim društvenim mrežama objavili fotografiju svoje opreme, a pridružila im se i policija, hitna medicinska služba i vojska. Kao i RTL-ova ekipa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

RTL-ova ekipa također je sudjelovala u Tetris izazovu

Zagrebačka vatrogasna postaja prva se uključila u izazov i u svojoj objavi izazvala policiju. Policija je poslala snimku policijskog vozila Prometne policije iz Pule, kao i interventnog vozila. U trenutku snimanja fotografije u 'marici' je bio uhićenik koji se također može vidjeti na fotografiji.

Svoju tetris fotografiju nakon policajaca, ubrzo su objavili i djelatnici Hitne pomoći Sv. Ivana Zeline. 

Policija izazvala MORH

Policija je izazvala MORH, a nakon što je objavila svoju fotografiju, Hrvatska vojska na Twitteru je pozvala pripadnike Hrvatske gorske službe spašavanja. HGSS je uz fotografiju na Twitteru napisao: ''Naša najvrednija oprema su 1000 volontera, a naš najbolji pogon - noge". Tetris izazovu odazvala se i Služba spašavanja života na vodi Crvenog križa. Pokazala je sva plovila, prsluke, mokra i suha odijela, karabinere, plutače i pojaseve kojima se koristi.

Image
Foto: MORH

MORH je spremno sudjelovao u Tetris izazovu

Od drugih zanimanja, Izazovu su se priključili i medijski djelatnici. RTL Televizija prikazala je svu opremu kojom se koristi pri svom izlasku na teren. Foto i video agencija Pixsell također je 'posložila' svoja dva fotoreportera i svu opremu kojom se oni koriste. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo