Stier na ledu /

Iz HDZ-a uvjeravaju da nema krize vlasti, ali se još ne zna sudbina Davora Stiera

Na dnevnom redu sve, od nagodbe s vjerovnicima Agrokora do voditelja Ekspertne radne skupine

9.4.2018.
19:05
VOYO logo

Sudbina političkog tajnika HDZ-a Davora Ive Stiera i danas je neizvjesna. 

Image

Plenković na radnoj večeri s Čovićem i Vučićem

Image

Plenković na radnoj večeri s Čovićem i Vučićem

Na spomen njegova imena nakon sastanka s premijerom Plenkovićem HDZ-ovci bježe. Ali predsjednik Sabora Gordan Jandroković otkriva  kako će o njegovim izjavama o klerikalizmu u politici - HDZ će tek razgovarati i dodaje: "Čuli smo i dosta teške riječi, uvredljive za one o kojima je govorio kolega Stier. Ja ne znam na koga je on to mislio, bilo bi dobro da on to objasni s obzirom da to što je kazao je vrlo neugodno za one o kojima je govorio".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sastanak s premijerom stigli su i ministar pravosuđa i ministar unutarnjih poslova.
Ali i koalicijski partneri te petero članova Posebnog stručnog povjerenstva, koji su Banske dvore napustili bez riječi. 

Tko će biti novi voditelj Ekspertne radne skupine još uvijek nije poznato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Matka Glunčića, kojeg ne žele ni HNS ni ministrica obrazovanja Blaženka Divjak kao potencijalni voditelj spominje se bivši ministar obrazovanja Radovan Fuchs

A je li im to prihvatljivo prokomentirao je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljal: "Meni je prihvatljivo ono što je prihvatljvo našoj djeci. Ne sukob i ime pojedinaca nego sadržaj kojeg trebamo našoj djeci isporučiti. Nmeojte izvlačiti pojedince. Nijedan čovjek sam ne može napraviti ozbiljnu reformu".

Iz HNS-a i HDZ-a uvjeravaju da krize nema bez obzira što će se zbog njihovog neslaganja oko voditelja Ekspertne radne skupine možda morati poništiti javni natječaj. Jer Radovan Fuchs na njega nije prijavljen. 

"Očekujem da Povjerenstvo odradi svoj posao u skladu s procedurom, a hoćemo li ili nećemo poništiti natječaj, birati nekog drugog, pustimo da se završi cijela procedura da se o tome odlučuje", izjavila je Blaženka Divjak.

Odlučivat će se ovog tjedna i o opozivu potpredsjednice Vlade. No Martina Dalić je uvjerena i kaže "Pa održat ćemo raspravu i ništa od svega toga neće biti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li ili neće biti, Sabor će raspravljati u četvrtak. No prije toga, u srijedu očekuje ih i rasprava o Istanbulskoj konvenciji. 

Neformalni samit regije u Mostaru uživo je pratila naša Damira Gregoret:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo