Javljanje s Lučkog / Iz HAC-a za RTL iznijeli zanimljiv podatak: Dolazak gostiju i dalje je veći nego povratak

Tijekom proteklog vikenda na svim autocestama Hrvatskih autocesta prošlo je 878,2 tisuće vozila i naplaćena je cestarina od 49,01 milijun kuna

16.8.2021.
20:19
VOYO logo

I danas je unatoč tome što je ponedjeljak bilo gužvi na autocestama i graničnim prijelazima, te su kolone bile dugačke i po nekoliko kilometara. Gost RTL-a Danas je bio Ivan Božić, voditelj tehničke jedinice za naplatu cestarina Zagreb-Bosiljevo koji je kazao da su svi dani u tjednu dani za putovanja, a i stranci mogu sada rezervirati smještaj od bilo kojeg dana u tjednu, pa smo, kaže, zaboravili gužve od 18-20 kilometara. A za današnji pojačani promet zaslužan je, kaže i kamionski promet.

Inače, tijekom proteklog vikenda na svim autocestama Hrvatskih autocesta prošlo je 878,2 tisuće vozila i naplaćena je cestarina od 49,01 milijun kuna, što je 25 i 29 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje. "U odnosu na 2019. godinu prihod je 4,5 posto manji, a promet šest posto manji", kazao je Božić i napomenuo da bi prihod bio veći da je HAC i ove godine, kao inače, sezonski povećao cestarine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj vikend na Lučkom je prošlo 243 tisuće vozila. To je četiri posto veći promet. Zanimljivo je da je osam posto veći dolazak nego povratak, to je i dalje pozitivan trend. Očekujemo da će se sada omjer mijenjati, da će biti veći povratak nego ulazak, ali vikendom će to biti izuzetan promet", kazao je za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo