'MINISTRE, OBUZDAJTE ZVIJERI' / Puljak zgrožen incidentom policije nakon derbija: 'Neugodna snimka i vrlo me iznenadila. To nisam očekivao'

Snimka je objavljena pet minuta prije početka izvanredne konferencije splitske policije. Nisu mogli potvrditi njezinu autentičnost, no poručili su da istraga o svemu traje

23.10.2022.
20:06
VOYO logo

Što se to događalo u Splitu? Je li nakon derbija Dinama i Hajduka došlo do policijske brutalnosti? Da je tomu ipak tako, tvrde iz Torcide te su objavili još jednu uznemirujuću snimku.

'Ministre, obuzdajte zvijeri'

Snimka je objavljena pet minuta prije početka izvanredne konferencije splitske policije. Nisu mogli potvrditi njezinu autentičnost, no poručili su da istraga o svemu traje, piše RTL.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajdukova navijačka skupina objavila je i otvoreno pismo upućeno ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću.

"Ministre, obuzdajte zvijeri dok nije prekasno", poručili su Božinoviću, dok je policija na taj incident odgovorila u svom stilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UPOZORENJE, UZNEMIRUJUĆ SADRŽAJ /

Torcida objavila mučnu snimku policijskog iživljavanja, iz policije tvrde: 'Morao je pucati, inače bi bio zaklan'

Image
UPOZORENJE, UZNEMIRUJUĆ SADRŽAJ /

Torcida objavila mučnu snimku policijskog iživljavanja, iz policije tvrde: 'Morao je pucati, inače bi bio zaklan'

"Ako utvrdimo počinitelje, utvrdit ćemo počinitelje bilo kojeg kaznenog djela, ako su ih učinili policijski službenici i procesuirati ih. Snimka je vrlo ružna, brutalnost je, ne znam kako bih ju definirao sada za ovu konferenciju, ali snimka je vrlo ružna i ako je autentična, stvarno nismo ponosni na nju", rekao je Slobodna Marendić, načelnik PU splitsko-dalmatinske.

Zamjenik načelnika je ispričao što se dogodilo na snimci

"U toj intervenciji dolazi do bježanja te mase na različite strane, u jednom trenutku većina mase nailazi na četvoricu kolega koji su se nalazili uz policijsko vozilo. Idu prema njima s razbijenim bocama i drže prema njima te grliće boca i prijete da će ih zaklati. Kolega vadi službeno oružje, veza mu je ispala u tom trenutku, u naguravanju, vadi službeno oružje, ispaljuje dva metka u zrak u cilju da ostalim kolegama koji su okolo skrene pozornost da su u opasnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL screenshot

Marko Srdarević

Viče na njih da se odmaknu, da će upotrijebiti vatreno oružje i kako je zakonom propisano, ispaljuje još jedan hitac u zrak. I onda uperi oružje u njih. U tom trenutku oni bježe. Šta bi trebao policijski službenik? Dopustiti da ga prikolju tamo? Ni slučajno!", ispričao je Marko Srdarević, zamjenik načelnika.

Puljak je osudio incident u Splitu

O incidentu splitske policije i navijača izjasnio se i gradonačelnik Splita, Ivica Puljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL screenshot

Ivica Puljak

"Jako mi je neugodna snimka i vrlo me iznenadila. To je izuzetno neprimjerena reakcija policajaca. Tak nešto nisam uopće očekivao i neugodno mi je što sam gradonačelnik grada u kojem se takve stvari mogu događati.

Ono što ja očekujem je da policija u najskorijem vremenu nađe počinitelja iz redova policije i da ga sankcionira kako bi pokazali da su svi u ovome gradu isti i da su takve stvari nedopustive", komentirao je gradonačelnik Puljak za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako se snimka pokaže autentična sankcije su potrebne, ističe Puljak, jer je vidljivo da je policija prešla svaku mjeru.

"Takva brutalnost je nedopustiva", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo