ZAKLJUČILA OČITO / Ivana Kekin: 'Plenković ne zatvara vrata Domovinskom pokretu, ali ih zatvara ženama'

Image
Foto: Robert Anić/PIXSELL

Ivana Kekin komentirala je ono što je svima očito. HDZ nema ni jednu ženu za nositeljicu liste

5.3.2024.
7:00
Robert Anić/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković najavio je u u ponedjeljak da će se Hrvatski sabor raspustiti najkasnije do 22. ožujka. Parlamentarni izbori održat če se prije izbora za Europski parlament.

Imaju koordinatore izbornih jedinica koji su i nositelji izbornih lista. To su;

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andrej Plenković (1. izborna jedinica), Gordan Jandroković (2. izborna jedinica), Anđelko Stričak (3. izborna jedinica), Ivan Anušić (4. izborna jedinica), Marin Piletić (5. izborna jedinica), Davor Božinović (6. izborna jedinica), Tomo Medved (7. izborna jedinica), Oleg Butković (8.izborna jedinica), Ivan Malenica (9. izborna jedinica), Branko Bačić (10.izborna jedinica), Zvonko Milas (11. izborna jedinica).

Zastupnica Možemo! Ivana Kekin komentirala je očito:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Plenković je rekao da ne zatvara vrata Domovinskom pokretu, no očito ih je zatvorio ženama, jer se među desecima tisuća članica HDZ-a nije našla nijedna dovoljno dobra da nosi listu na parlamentarnim izborima. To je taj moderni HDZ", napisala je Kekin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'on je ministar u kući' /

Ivana Kekin: 'Trčim ko' raketa kad Mile pjeva, ali se ne utrkujem s njim... Iako sam brža'

Image
'on je ministar u kući' /

Ivana Kekin: 'Trčim ko' raketa kad Mile pjeva, ali se ne utrkujem s njim... Iako sam brža'

Premijer je 2020. godine govorio da će žene biti zastupljene u izvršnoj vlasti. HDZ je tada bio kažnjen uoči parlamentarnih izbora zbog nedovoljnog broja žena na izborima za općinsko vijeće Općine Brdovec koji su održani u svibnju 2017. godine. Nepravomoćnu presudu kojom su obje stranke kažnjene s po 20 tisuća kuna donio je sud u Zaprešiću.

Prema članku 21.a u Zakonu o izborima zastupnika u Hrvatski sabor mora biti 40 posto zastupljenosti svakog spola na izbornoj listi te su predlagatelji lista dužni držati se ravnopravnosti spolova. Prema Zakonu o ravnopravnosti spolova razlika u zastupljenosti spolova ne smije se osjetiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Ivana Kekin dala ocjenu za Možemo! u Zagrebu: 'Školski bi to bilo -5'

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo