JASAN KRITERIJ / Ivan Penava otkrio ambicije: 'Ne želim biti dio koalicije u kojoj su SDSS ili Milorad Pupovac'

Image
Foto: Pixsell

'Kada shvatite da nešto gubite, a ovdje mislim na HDZ, i da ste u defanzivi, tada pribjegavate različitim manevrima'

21.5.2020.
13:17
Pixsell
VOYO logo

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izjavio je kako ima ambicije sjesti u saborske klupe idućeg saziva Hrvatskog sabora te da mu nije prihvatljivo biti dio koalicije u kojoj bi se nalazio SDSS i MiloradPupovac.

Image
ŠKORO PRIJETI /

HDZ odlaskom Penave gubi Slavoniju? 'Vidjet ćemo koliki je njegov utjecaj'

Image
ŠKORO PRIJETI /

HDZ odlaskom Penave gubi Slavoniju? 'Vidjet ćemo koliki je njegov utjecaj'

Penava, koji je jučer najavio kako napušta HDZ, ocjenio je bitnim da sami građani Vukovara budu fokusirani i prate procese i promjene te prepoznaju tko je autentičan, a tko dopušta samo da vrijeme i mandati prolaze. Također je kazao da se još uvijek nije čuo s Miroslavom Škorom koji predvodi Domovinski pokret, a na čijoj bi se predizbornoj listi na izborima za Hrvatski sabor Penava trebao naći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada shvatite da nešto gubite, a ovdje mislim na HDZ, i da ste u defanzivi, tada pribjegavate različitim manevrima odvraćanja pozornosti. Rekao sam i ponovit ću, fokus na saborskimandat Ivana Penave nije uopće tema", kazao je podsjetivši kako je u prošlom sazivu Sabora imao saborski mandat koji nije nametao javnosti, niti ga je konzumirao, iako je mogao.

"Pričamo o nečemu što odvraća pozornost, a ne pričamo o onome što je bitno, a to je činjenica da je ovo četrnaesta Vlada koja je uredno položila vijence u Borovu Selu u spomen na 12 redarstvenika, a 300 metara dalje stoji mauzolej Vukašinu Šoškočaninu", kazao je Penava napominjući kako još uvijek nitko nije odgovarao za ubojstvo davanest redarstvenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sad možete misliti što to govori o nama kao državi", poručio je Penava nakon obilaska radova u Bogdanovačkoj ulici u Vukovaru.

Ukoliko uđe u Hrvatski sabor, najavio je, zalagat će se za rješavanje stvari iz prošlosti koje su još uvijek ostale neriješene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije želio komentirati imenovanje Nikole Mažara za povjerenika HDZ-a za grad Vukovar rekavši kako je Vukovar mali grad i svatko zna sve o svakome i kako radi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo