mali dobavljači mogu odahnuti /

Istražili smo: kome ide koliko od novog i zadnjeg kredita koji će Agrokor dobiti?

Na današnjem sastanka Koordinacije proizvođača i dobavljača dogovorena je raspodjela 480 milijuna eura financijske injekcije Agrokoru

9.6.2017.
18:43
VOYO logo

Mali obrtnici i oko 2500 OPG-ova mogu odahnuti kreće - isplata 30 milijuna eura duga iz Agrokora.

"Mali dobavljači, poglavito OPG-i su bili mash dobavljačima najranjivija skupina, skupina koja si nažalost nije mogla priuštiti otpis dugova", kaže predstavnik malih dobavljača Tihomir Jaić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na današnjem sastanka Koordinacije proizvođača i dobavljača dogovorena je raspodjela 480 milijuna eura financijske injekcije Agrokoru.

"Ono što je najvažnije nakon davanja suglasnosti povjereniku na novo zaduženje, kakav će biti kriterij podjele 150 milijuna koje će ići po članku 140 stavka 1. I ono što je jako bitno to je zapravo kako će se koristiti roll up za dobavljače, tehnika i objašnjenje", kaže prokuristica Kraša Marica Vidaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tih 150 milijuna eura ide za naplatu starog duga, a 120 će ići za isplatu mjenica te robe koja je isporučena prije dolaska izvanredne uprave.

Police Konzuma bit će pune tijekom turističke sezone jer su se dobavljači dogovorili za roll up kredit od 50 milijuna eura, što znači da će se svaki euro nove robe i usluge prebaciti u euro starog duga u osigurani dug.

Vlasnik zaštitarske tvrtke Sokol Marić pozvia institucije da počnu rješavati organizirani kriminal.

"Da se jedanput makne stigma s nas dobavljača gdje mi nismo kad smo izdavali mjenice dobili niti lipe naknade. Znači Sokol Marić nema nula postotka, a netko je zarađivao na nama i na tim djelatnostima 10 posto na svakoj mjenici. Tu se radi o ukupnom iznosu 5,6 milijardi kuna zadnjih par godina", uvjerava vlasnik tvrtke Sokol Marić Zlatko Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanjda tranša kredita iz Amerike smirit će situaciju do kraja godine, a onda se očekuje pravi rasplet situacije jer bi se do tada trebali znati svi problemi koncerna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo