Zahuktava se utrka / Istražili smo koga bi građani željeli u predsjedničkoj fotelji: Jedan pjevač apsolutni rekorder - nije Škoro!

Istražili smo i kako se Miroslav Škoro našao među potencijalnim predsjedničkim kandidatima

23.5.2019.
19:50
VOYO logo

Predsjednička utrka službeno nije ni počela, a već se zahuktala. Najveću pozornost javnosti izazvala je informacija da bi se i pjevač Miroslav Škoro mogao kandidirati te da u ovom trenutku uživa potporu 10 posto birača.

"Niti sam objavio bilo kakvu kandidaturu niti imam ikakav program. Moj program su moje pjesme", kazao je u RTL Direktu Miroslav Škoro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I bez programa Škoro bi mogao biti predsjednik, misle građani. Kažu, školovan je, djeluje normalno. Ali, ima i onih koji mu ne bi dali svoj glas.

"Ma za njega je tambura", kazao je jedan Zagrepčanin u našoj anketi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A danas ministri samo o njemu govore

"Pa ja mislim da će gospodin Škoro nastaviti svoju pjevačku karijeru, ja vjerujem i nadam se, i to mu želim dugo, dugo, dugo", kazao je ministar uprave, Lovro Kuščević.

No, kako se Škoro uopće našao u anketama?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nedavno je izašlo u medije da bi to mogla biti ova ekipa oko bivšega savjetnika Kolinde, Mate Radeljića. Ali to je pitanje, to će se tek pokazati. U svakom slučaju to može ići u dva smjera. Ili destabilizaciju predsjedničine pozicije ili zaštitu predsjedničine pozicije da ove glasove, koji će možda doći sa desnice, Škoro isto pokupi, a ne neki možda jači kandidat", kazao je politički analitičar i komunikacijski stručnjak Gordan Turković.

Postoji jači kandidat od Škore

A jači kandidat od Škore postoji i na našoj estradi. Istražili smo koga bi građani Hrvatske rado vidjeli na tom mjestu kada su poznati pjevači, glumci ili sportaši u pitanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče žena, bila bi Severina. I to svi znamo zašto. Zato što je s juga, zato što žena ima temperament, zato što ima stav", kazala je jedna Zagrepčanka.

No, jedan je pjevač po broju glasova sve premašio. Uz to je potpuno apolitičan lik, naravno, riječ je o zvijezdi hrvatske estrade. Mnogo građana odabralo je Petra Grašu, a kazali su kako zna pjevati, a uveseljavao bi narod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moram kazati da sam iznimno iznenađen i počašćen rezultatima ankete iz puno, puno razloga. Jedan od njih, možda glavni, što će moj prijatelj Tonči Huljić biti malo ljubomoran na te rezultate jer on je oduvijek imao nekakve predsjedničke afinitete. Ja bih volio, makar na nekoliko trenutaka, vidjet njega kao predsjednika. Da vidim njega i Trumpa, da vidim sraz tih frizura", rekao je Grašo.

Ima li Hrvatska još jednoga predsjedničkog kandidata među pjevačima?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo