Sve za turizam / Istra kao veliko gradilište: investicija u Rapcu vrijedi 565 milijuna kuna

Gospodarskom rastu pridonosi i činjenica da se Hrvatska pretvorila u veliko gradilište. Slijedi izvještaj o trenutačno najvećoj hrvatskoj turističkoj investiciji - onoj u Rapcu. Projekt je vrijedan 565 milijuna kuna

13.2.2017.
19:10
VOYO logo

Dolazak političara ne odvaja radnike od posla. Srdačno će mahnuti, ali odmah nastaviti. Sve mora biti gotovo do lipnja, kada će resorti biti na raspolaganju 2700 gostiju. Mate će tada ponosno sinu pokazati što su ljudske ruke u stanju stvoriti.


"Kad negdje budem blizu na moru, onda ga dovedem, kao i suprugu, da vide gdje smo radili", kazao nam je Mate Stanić, poslovođa na gradilištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ogromna investicija od 562 milijuna kuna bit će, poručuje ministar, isplativa.

"Negdje skoro 60 posto kapaciteta će biti s četiri pet zvjezdica, što je pohvalno, dobro, kvalitetno...Od prvog dana otvaranja oni imaju sto posto popunjenost", izjavio je Gari Cappelli, ministar turizma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Valamar Rivijeri posebno su ponosni na radna mjesta koja će se otvoriti.

"Bit će zaposleno 650 djelatnika u oba dva resorta, od toga je 350 praktički novo zapošljavanje", rekao je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Rivijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno 764 sobe za turiste kojima će na raspolaganju biti 13 bazena, barovi, restorani, šetnice, biciklističke staze i plaže. A u budućnosti ti će turisti posebnom žičarom moći do Labina. I to preko podzemlja. Plan je to za obnovu prostora rudnika koji je oduševio i ministra.

"Sada smo u fazi kandidiranja obnove izvoznog tornja s liftom, tako da se nadamo do 2021., kad obilježavamo 100. obljetnicu labinske republike, da ćemo se moć spustiti u podzemlje", kazao je Tulio Demetlika, gradonačelnik Labina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sada je u sklopu rudnika obnovljena stara knjižnica, slijedi obnova kupatila kao multimedijalnog centra. Milijunska investicija i obećana podrška ministra, koji je čestitati došao i vlasniku jedinog hotela u Labinu s četiri zvjezdice. To je ono što turisti traže.


"Dobio sam 14 soba i uložio sam oko milijun i pol eura...Pa dobili smo kredit HABOR-a, tri posto, čime sam dosta zadovoljan. Mislim da sve zajedno ide u dobrom smjeru", komentirao je Sergio Peteani, vlasnik hotela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opravdano može reći da turizam ide u dobrom smjeru. Od početka godine samo Istra bilježi 20 posto više gostiju.

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo