ISTANBULSKA KONVENCIJA POTRESLA I DRUGE STRANKE: / Oko dokumenta podijeljeni i u Mostu i u Živom zidu

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Svi zastupnici imaju apsolutnu slobodu na našoj platformi glasovati po svojoj savjesti.

15.3.2018.
16:36
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Da je Istanbulska konvencija potresla i duboko podijelila HDZ, u kojem zbog nje frcaju i ostavke, već je poznato. No, manje je znano da se taj dokument podijelilo i saborske zastupnike nekih oporbenih stranaka.

HDZ-OVCIMA SEDAM SATI POJAŠNJAVALI ISTANBULSKU: ‘Sad je svima valjda prilično jasno da se ne uvodi treći spol’

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

HDZ-OVCIMA SEDAM SATI POJAŠNJAVALI ISTANBULSKU: 'Sad je svima valjda prilično jasno da se ne uvodi treći spol'

Image

HDZ-OVCIMA SEDAM SATI POJAŠNJAVALI ISTANBULSKU: 'Sad je svima valjda prilično jasno da se ne uvodi treći spol'

Dogodilo se to i u Mostu, u kojem izbjegavaju ideološka pitanja. Naime, Božo Petrov je rekao da ne želi da se rodna ideologija uvodi na stražnja vrata. Na istoj strani je i Nikola Grmoja, Slaven Dobrović i Miro Bulj. No, suprotnog je mišljenja Ines Strenja Linić, a tome naginje i Ivana Ninčević Lesandrić.

"Svi zastupnici imaju apsolutnu slobodu na našoj platformi glasovati po svojoj savjesti. Oni će to učiniti kada konvencija dođe na dnevni red", kazao je Nikola Grmoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spekulira se da su u živom zidu Ivan Pernar i Branimir Bunjac protiv, a Ivan Vilibor Sinčić za, piše RTL.

Podjele u HDZ-u

Podsjetimo, u HDZ-u su podijeljeni i nakon sedmosatnog team buildinga održanog kod Varaždina. Ondje, pak, nije bilo zastupnika koji se redom protive Istanbulskoj, a to su Milijan Brkić, Anton Kliman, Darko Milinović te Davor Ivo Stier i Ivana Maletić. Kao protivnici konvencije iz redova HDZ-a spominju se Miro Kovač, Ivan Čelić, Franjo Lucić, Petar Škorić, Ivan Šipić, Ante Babić i Stevo Culej.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ-ovci su u Saboru nakon team buildinga oprezni. "Nije im sporna nego još nemaju sve dosta dobre informacije, rekli su i sami da će još jednom provjeriti i doći do svojih osobnih zaključaka", kazao je saborski zastupnik HDZ-a Josip Đakić.

"Istanbulska konvencija odnosno poruke iz Istanbulske konvencije su obavijene maglom. Dakle, treba je dobro pročitati", kazao je HDZ-ov saborski zastupnik Ivan Kirin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo