ISKORISTILA PRILIKU: / Željka Markić papi Franji darovala kovanicu od 25 kuna s likom fetusa

Image
Foto: U ime obitelji

Sastanak Europske federacije katoličkih obiteljskih udruga s poglavarom Katoličke crkve, Željka Markić iskoristila je kako bi papi Franji darovala kovanicu s likom fetusa.

6.6.2017.
15:22
U ime obitelji
VOYO logo

Predsjednica udruge U ime obitelji, Željka Markić prošli se tjedan susrela s papom Franjom na prijemu za predstavnike Europske federacije katoličkih obiteljskih udruga (La Federation des Associations Familiales Catholiques en Europe - FAFCE) povodom 20. obljetnice njihova postojanja.

Image
PAPA FRANJO IMA VRLO ZANIMLJIVU PORUKU: /

'Bolje biti ateist nego licemjerni katolik'

Image
PAPA FRANJO IMA VRLO ZANIMLJIVU PORUKU: /

'Bolje biti ateist nego licemjerni katolik'

Kako je priopćila udruga, "u pratnji supruga, papi Franji se zahvalila na njegovoj stalnoj podršci braku, obitelji i najranjivijim skupinama u društvu te mu predala na dar kovanicu s likom nerođenog djeteta".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovanice s fetusom HBN je izdala 2000. godine, kao univerzalnim simbolom ljudskog života koji je središnjica tisućljeća koje je završavalo i novog tisućljeća koje je počinjalo, što je simbolizirano nizom zraka unutar jezgre prstena kovanog novca.

Image

Dan ranije, Markić je sudjelovala na konferenciji povodom proslave 20. obljetnice FAFCE-a koju je otvorio francuski veleposlanik pri Svetoj Stolici, Philippe Zeller.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica udruge U ime obitelji govorila je na temu "Obitelj, prvi odgajatelj i suvremena kultura"; prof.Paul Dembinski, direktor Instituta za financije u Ženevi, govorio je na temu "Utjecaj obitelji na gospodarstvo", a Javier Borrego, bivši sudac Europskog suda pravde, na temu "Zakonodavne evolucije vezane za obitelj".

FAFCE je udruga osnovana 1997. sa statusom sudionika u Vijeću Europe. Generalno tajništvo je smješteno u Bruxellesu, a u svom je djelovanju usmjerena i na institucije Europske unije i Vijeća Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo