Pokazna vježba /

Interventna policija u akciji: 'Policajce prepoznaju kao brend i izvan Hrvatske'

Ministar je naglasio kako interventna policija ima specifične zadaće te da projekt modernizacije policije ide dalje

17.9.2018.
11:30
VOYO logo

Na Policijskoj akademiji u Zagrebu održana je godišnja vježba interventne policije 2018. Vježbu su pratili ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te glavni ravnatelj policije Nikola Milina. Zagrebački su interventni policajci, kroz niz vježbi, pokazali svoju spremnost na akciju.

Ministar Božinović je naglasio kako interventna policija ima specifične zadaće te da projekt modernizacije policije ide dalje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Godišnja vježba interventne policije 2018.

Image

Godišnja vježba interventne policije 2018.

"Hrvatska policija postaje prepoznata kao brend izvan Hrvatske, a stalo nam je da postane prepoznatljiva i po kvaliteti opreme koju ima", rekao je ministar. Dodao je kako će u narednih nekoliko mjeseci svih 1.200 hrvatskih interventnih policajaca biti opremljeno "tako da im pozavidi bilo koja interventna policija u Europi". 

Objasnio je i kako je taj posao javne nabave vrijedan 20,5 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni to zaslužuju, oni izlaze na opasne intervencije, oni jamče javni red i sigurnost u gradovima i na granicama. Aktivni su kad je u pitanju borba protiv ilegalnih migracija i ponosan sam što Ravateljstvo policije izlazi u susret na ovaj način. Sve ovo što je danas na njima je u funkciji njihove zaštite. Želimo da hrvatski policajac bude maksimalno zaštićen", rekao je ministar.  

U šest mjeseci dvije kaznene prijave za zločine na Ovčari

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u ponedjeljak da su tijekom šest mjeseci, koliko djeluje radna skupina za istraživanje ratnih zločina na području Vukovara, podignute dvije kaznene prijave za ratne zločine na području Ovčare.

"Ravnateljstvo policije i Ministarstva unutarnjih poslova samo je došlo do zaključka da ne možemo biti zadovoljni rezultatima i dinamikom kojom se provode istraživanja ratnih zločina na području Vukovara", rekao je Božinović na godišnjoj vježbi interventne policije 2018.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga je glavni ravnatelj policije je 13. veljače osnovao radnu skupinu za istraživanje ratnih zločina na području Vukovara, točnije Ovčare, dodao je Božinović.

"Ovo vodstvo policije i Ministarstva unutarnjih poslova po prvi puta je osnovalo takvu radnu skupinu, upravo zbog toga da se intenziviraju kriminalistička istraživanja i napravi analiza svega što je dosad poduzeto i sistematizira građa", kazao je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nekih šest mjeseci podignute su dvije kaznene prijave za ratne zločine na području Ovčare, istaknuo je Božinović komentirajući najavu prosvjeda za 13. listopada u Vukovaru zbog sporosti institucija u rješavanju pitanja ratnih zločina.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo