INA donira više od 1.500.000 kuna zdravstvenim ustanovama, institucijama i udrugama

Image

Svjesna teških okolnosti u kojima zdravstveni sustav, institucije, ali i civilno društvo ulažu napore u suzbijanje širenja koronavirusa, a što je u Zagrebu dodatno otežao i snažan potres, INA želi olakšati nabavu materijala i opreme te pomoći u sanaciji štete

2.4.2020.
17:11
VOYO logo

INA već godinama ulaže u unapređenje zdravstvenog sustava u Hrvatskoj, a nakon situacije bez presedana u kojem se društvo ovih dana istovremeno suočava s dvije izvanredne okolnosti - pandemijom koronavirusa i posljedicama snažnog potresa u Zagrebu, kompanija osjeća još veću potrebu i odgovornost pružiti pomoć.  Kako bi pomogla iznimne napore zdravstvenih djelatnika INA je donirala po 250.000 kn Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević i Domu zdravlja Primorsko-goranske županije. Općoj bolnici dr. Ivo Pedišić Sisak i Crvenom križu donirano je po 100.000 kuna. Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra te Hrvatskom zavodu za hitnu medicinu donirano je po 50.000 kuna.

Donacije će biti iskorištene za nabavu zaštitne zdravstvene opreme, medicinskog materijala, uređaja i sredstava za dezinfekciju te medicinsku opremu i uređaja potrebnih za skrb o bolesnicima te za lakšu organizaciju rada hitnih službi. Zakladi dječje onkologije Rebro donirano je 200.000 kn za izgradnju i opremanje dječje hematologije i onkologije, a Općoj bolnici Pula 100.000 kn za Odjel pedijatrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, INA je donirala i 50.000 kuna udruzi Kamensko koja šiva pamučne maske za Udrugu slijepih osoba, DVD Selce, domove za beskućnike, korisnike pučkih kuhinja i domove za starije i nemoćne, dok je Tehničkoj školi Ruđera Boškovića iz Vinkovaca donirano 10.000 kn za izradu vizira na 3D printerima koje će ta škola donirati hrvatskim bolnicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo