brojna imovina / Imućni student: 19-godišnji sin Ivana Penave kupio zemljište za 140 080 kuna

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Penavin otac tražio je i dobio državni stan, nakon što je na djecu, prepisao dvije kuće

10.3.2021.
15:22
Dubravka Petric/PIXSELL
VOYO logo

Sin vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave prije manje od godinu dana kupio je poljoprivredno zemljište, oranicu od oko dva hektara u katastarskoj Općini Čakovci u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Bivšem vlasniku, Vukovarcu Đuki Mudrom, 19-godišnji Ante Penava isplatio je 136 000 kuna, a uz porez, zemljište ga je koštalo 140 080 kuna, piše Telegram.

Smanjenje ušteđevine

Penavin sin, student kineziologije, je punoljetan stoga njegov otac ne mora tu nekretninu unositi u imovinsku karticu. Postavlja se pitanje odakle mladiću toliko novca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema navodima Telegrama, odgovor na to pitanje nalazi se u imovinskoj kartici njegova oca. U imovinskoj kartici koju je ispunio 21. srpnja 2019. i predao Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, Ivan Penava imao je prijavljenu ušteđevinu od 46.000 eura. Nakon što je njegov sin 24. travnja prošle godine kupio zemljište vrijedno 140.080 kuna, devizna ušteđevina Ivana Penave pala je na 30.000 eura, dakle 16.000 eura manje.

Image
dobio je i državni stan /

Kako je otac Ivana Penave postao vlasnikom osam garaža u Vukovaru na zemljištu tvrtke Borovo i sada ih iznajmljuje

Image
dobio je i državni stan /

Kako je otac Ivana Penave postao vlasnikom osam garaža u Vukovaru na zemljištu tvrtke Borovo i sada ih iznajmljuje

Obitelj Penava već je koristila mogućnosti koje nudi država. Penavin otac tražio je i dobio državni stan, nakon što je na djecu, kćer i sina, Danijelu i Ivana, prepisao dvije kuće od kojih je jedna bila u stopostotnom vlasništvu Ante Penave, a druga u jednoj trećini. Kad više na papiru nije posjedovao nekretnine, Penava senior uselio se u poklonjen državni stan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, Penavin otac je s tvrtkom Borovo d.d. sklopio krajnje neobičan ugovor o zajedničkoj gradnji garaža, s tim što je ta tvrtka u kojoj je radio, dala zemljište i pobrinula se za izradu projektne dokumentacije, a Ante Penava, uz ”prešutnu suglasnost”, kako stoji u ugovoru, izgradio 10 garaža. Osam je, javlja Telegram, pripalo njemu, a dvije tvrtki Borovo d.d. Šest garaža i dalje su u vlasništvu oca vukovarskog gradonačelnika, koji ih iznajmljuje, dok je dvije garaže prodao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo