Nakon afere / Imenovan novi direktor splitske Čistoće: 'Neugodna epizoda je iza nas'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Na mjesto direktora imenovan je mr. sc. Lukša Regjo

26.7.2019.
17:04
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Danas je Andro Krstulović Opara, predsjednik Skupštine trgovačkog društva Čistoća d.o.o. Split  sazvao sjednicu na kojoj je razriješen dosadašnji privremeni član Uprave -direktor mr. oec. Ante Aleksić.

Na njegovo mjesto imenovan je mr. sc. Lukša Regjo, dipl. iur., dugogodišnji djelatnik Čistoće, rukovoditelj Općeg, pravnog i kadrovskog sektora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupština, kojoj je nazočila predsjednica Nadzornog odbora Čistoće Nevenka Bečić, podržala je zaključak Nadzornog odbora s njihove jučerašnje sjednice te je još jednom potvrđeno da je najvažnije funkcioniranje sustava ove gradske tvrtke, na zadovoljstvo korisnika njihovih usluga.

VEZANA VIJEST

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članovi Skupštine uputili su zahvalu brojnim zaposlenicima trgovačkog društva Čistoća d.o.o. Split koji predano obavljaju svoje dužnosti te su izrazili uvjerenje da će i ubuduće njihov rad, napor i dostignuća biti u prvom planu i održati pozitivnu sliku o ovom poduzeću. 

"Neugodna epizoda je iza nas, a naša tvrtka i njezini zaposlenici nastavit će postizati izvrsne rezultate na zadovoljstvo svih građana", zaključeno je na Skupštini Čistoće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamjenica Županijskoga državnog odvjetništva dosadašnjem je direktoru Čistoće Anti Aleksiću (54) u četvrtak popodne odredila jednomjesečni zatvor zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na svjedoke. On je zajedno s još 35 osumnjičenih "zaradio" kaznenu prijavu zbog zloporabe dužnosti i mita. Još je u utorak PNUSKOK ušao u Čistoću, nakon čega su počela uhićenja, među kojima i privođenje Ante Aleksića te još peterice radnika s odlagališta otpada Karepovac. 

Radnici su poticali djelatnike Čistoće na zloporabu i davali im mito da im zbrinu otpad, te su im za to plaćali od 150 do 500 kuna. Na Karepovcu se odlagao i opasni azbest koji se tamo ne smije odlagati, ali i razni drugi građevinski  i komunalni otpad koji se zatim prekrivao zemljom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo