SUDBINA IVICE TODORIĆA /

Imaju milijune, ali do njih ne mogu jer su pod blokadom: Ovo su najveće jamčevine u Hrvatskoj

Za slobodu moraju platiti vrtoglave cifre pa u pomoć priskaču prijatelji i rodbina

10.11.2018.
12:35
VOYO logo

Ivica Todorić svoju slobodu u Hrvatskoj za sad nije uspio platiti ni s milijun kuna. Idućeg tjedna moglo bi se znati hoće li mu, i pod kojim uvjetima, biti uvažena žalba na istražni pritvor.

Todorićevi odvjednici na stol su stavili više od milijun kuna, ali sud je to odbio. U žalbi koju će podnijeti u ponedjeljak mogu predložiti novi iznos ili se mogu nadati da će sudac, prihvati li žalbu, sam odrediti visinu jamčevine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zakonski, visina jamčevine određuje se prema osobnim, ali i imovinskim prilikama osumnjičenika. Donedavno se vezala i za samu štetu za koju se netko sumnjiči.

Todoriću je sve pod blokadom pa će morati uskočiti rodbina i prijatelji. Baš kao što je to 2014. planirao napraviti Ćiro Blažević za slobodu Rene Sinovčića. Jamčevina od 10 milijuna kuna, zamijenjena je nekretninama u vrijednosti od 20 milijuna kuna i postala najskuplja sloboda u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugu najskuplju jamčevinu od 15 milijuna kuna platio je Milan Bandić, odnosno njegov odvjetnik Marijan Hanžeković, koji je novac nabavio praktički preko noći jer je podigao kratkoročni kredit.

Zdravko Mamić prije tri godine platio je 14 milijuna kuna za izlazak iz Remetinca.

U Remetinečkoj kuhinji najduže je jeo Ivo Sanader, a na domaću kuhinju otišao je uz jamčevinu od 12,4 milijuna kuna. Za njegovu slobodu bio je spreman garantirati i bivši predsjednik Sabora Luka Bebić.

Ukoliko će u narednim danima na slobodu, skupu jamčevinu Todorić očito neće moći izbjeći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo