utrka za pantovčak / Imaju još jedan dan za skupiti potpise: Otkrivamo što kandidati pripremaju za početak kampanje

U sve to potrošit će se milijuni kuna - stranačkog i vlastitog novca, ali i nezaobilaznih donacija

2.12.2019.
21:45
VOYO logo

Potpise za predsjedničku utrku dosada je predalo petero kandidata. Među njima danas i Anto Đapić.

A najveća gužva biti će sutra, posljednjeg dana kada je predaju najavilo šestero kandidata. Među njima i aktualna predsjednica i Miroslav Škoro. 

Rok za predaju je točno u ponoć. Nakon toga Državno izborno povjerenstvo kreće u provjeru za koju imaju dva dana, no očekuje se da će završiti ranije. Objavom pravovaljane liste počinje službena kampanja i to navjerojatnije već u četvrtak prijepodne. A onda kreće prava, 16 dana duga bitka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 "Planiramo 5. 12 negdje oko ponoći biti na Grobniku. Nakon toga smo u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i na taj način počinje naša kampanja koju smo radno nazvali od Prevlake do Dunava", otkriva Zoltan Kabok, glasnogovornik Izbornog stožera Kolinde Grabar-Kitarović.

"Prvi skup bit će u četvrtak u Koprivnici. Kampanja će biti normalna, a to znači da neće biti plesa, pjesme, a o detaljima ne bih govorio", kaže Nikola Jelić, glasnogovornik kampanje Zorana Milanovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo veliki skup sljedeće nedjelje, 8. prosinca u velikoj dvorani Lisinski u Zagrebu. Imamo veliki skup u Splitu 14. prosinca, potom u Rijeci 15. prosinca. U kombinaciji s tim velikim skupovima, bit će i nešto manjih, obilazak adventskih manifestacijama i slično. U ovom trenutku još moramo odlučiti kako završiti, ali neka to ostane iznenađenje", kaže Mate Mijić, šef kampanje Miroslava Škore.

U sve to potrošit će se milijuni kuna - stranačkog i vlastitog novca, ali i nezaobilaznih  donacija. Kandidat najviše može potrošiti 8 milijuna kuna. Mislav Kolakušić, uvjerava njegov voditelj kampanje i u ovoj službenoj neće potrošiti - ništa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naša kampanja planirano koštat će nula kuna. Nikakve posebne aktivnosti u predizborno odnosno izborno vrijeme nećemo koristiti. Ono što očekujemo su kvalitetna sučeljavanja. Mi smo dva puta obišli Hrvatsku i nema sad nekakve posebne potrebe da obilazimo Hrvatsku i družimo se s građanima kad smo već to učinili", kaže Dražan Dizdar, voditelj kampanje Mislav Kolakušića.

No preko Facebook stranice aktivan je svakodnevno pa i danas. A preko društvenih mreža i drugi pokušavaju do birača. I tamo će iduća dva tjedna biti gužve jer bi ovo mogli biti predsjednički izbori s največim brojem kandidata do sada - čak 14.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo