Otkriven i britanski soj /

Imaju 650 aktivnih slučajeva: Od ukupnog broja novozaraženih, svaka deveti dolazi iz Dubrovačko-neretvanske županije

Od Konavala do Stona vrijede najstrože mjere u Hrvatskoj

3.3.2021.
21:10
VOYO logo

Velik broj djece u samoizolaciji natjerao je Konavle i Župu dubrovačku da vrtićima zatvore vrata. U Dubrovniku je sedam odgojnih skupina u šest vrtića poslano kući na tri do sedam dana. Roditelji kažu nisu zabrinuti. 

"Djeca koja su u samoizolaciji normalno da se drže toga, a drugo je sve u redu", rekla je Ana iz Dubrovnika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Valjda znaju epidemiolozi najbolje. Ja sam prebolio u devetom mjesecu koronu tako da je vjerojatno moje već imalo", kazao je Miran iz Dubrovnika. 

"Prema našoj evidenciji samo dvoje djece ima neke simptome Covida, mislim negdje da su tri odgajatelja pozitivna. Ne možemo govoriti da je Covid ušao u dječje vrtiće, ali svi želimo biti odgovorni", izjavila je Boja Milan Mustać, ravnateljica Dječjih vrtića Dubrovnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Visoke brojke zaraženih županiju prate još od sredine veljače. Trenutačno je 650 aktivnih slučajeva. 

Image
Dubrovačko-neretvanska županija /

Nove nužne epidemiološke mjere: Opet se zatvaraju kafići, na privatnim okupljanjima najviše osam osoba...

Image
Dubrovačko-neretvanska županija /

Nove nužne epidemiološke mjere: Opet se zatvaraju kafići, na privatnim okupljanjima najviše osam osoba...

"Oni imaju trenutno najvišu incidenciju, imaju to horizontalno širenje prisutno brojke im rastu", ustvrdio je Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravtsvo.

Prema podacima županijskog stožera jučer je testirana 401 osoba, od kojih je 20 posto pozitvnih. Točnije 86-ero. Ravnatelj dubrovačke bolnice tvrdi, došlo je do stagnacije.  

"Prošli tjedan smo imali 2-3 dana gdje od svih testiranih, a bile su poprilično visoke brojke znači iznad 200 je bilo iznda 30 posto pozitivnih uzoraka, a sada je taj broj pao na 20 posto", kazao je Marijo Bekić, ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali broj kršenja mjere samoizolacije na dubrovačko-neretvanskom području ne miruje, već raste.  

"Od početka veljače do danas, policija je zabilježila 126 kršenja mjera samoizolacije. U većini slučajeva dakle u 89 slučajeva radilo se o osobama koje su prilikom proputovanja kroz Republiku Hrvatsku prekoračile rok za tranzit koji je 12 sati", naglasila je Andrijana Biskup, glasnogovornica Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da su se mjere okupljanja i samoizolacije poštivale na samom početku, krajnji jug ne bi toliko dugo držao prvo mjesto kao županija s najvećom incidencijom. 

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo