najava premijera / Idući tjedan sjednica Vijeća za demografsku revitalizaciju uz sudjelovanje predsjednice Republike

Image
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

'U razgovoru s predsjednicom Republike dogovorio sam da idući tjedan održimo sjednicu Vijeća za demografsku revitalizaciju na koju će doći i predsjednica'

27.6.2018.
9:57
Igor Šoban/PIXSELL
VOYO logo

Idući tjedan bit će održana sjednica Vijeća za demografsku revitalizaciju, na kojoj će sudjelovati i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, najavio je u srijedu na sjednici Vlade premijer Andrej Plenković.

"U razgovoru s predsjednicom Republike dogovorio sam da idući tjedan održimo sjednicu Vijeća za demografsku revitalizaciju na koju će doći i predsjednica Republike", izvijestio je premijer članove Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na njoj će biti stavljeno na stol sve što se do sada napravilo i sve što želimo napraviti, a razmotrit ćemo i sugestije predsjednice upućene Vladi, rekao je Plenković. 

Predsjednica Republike prije dva tjedna predstavila je javnosti svoj Prijedlog mjera populacijske politike te ih uputila Vladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer je održavanje sjednice Vijeća najavo nakon što je Vlada Ministarstvu za demografiju, obitelj mlade i socijalnu politiku dala suglasnost za preuzimanje obveza na teret državnog proračuna u idućoj godini za sklapanje ugovora ukupno vrijednih 50 milijuna kuna za sufinanciranje projekata usmjerenih na poboljšanje materijalni uvjeta u predškolskim ustanovama tj. dječjim vrtićima.

"Riječ je o još jednoj mjeri koju stavljamo u kontekst naših napora za demografsku i pronatalitetnu politiku", kazao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo