I SPLITSKI HDZ KRIVI ORJUNU - DOSLOVNO: / 'Iza nereda na utakmici stoji jugonacionalistički pokret - žele rušiti Hrvatsku'

Image
Foto: PIXSELL, Ivana Ivanovic

Komentirajući huliganske nerede na nogometnoj utakmici Hrvatske i Češke u petak na EURU 2016.

18.6.2016.
23:22
PIXSELL, Ivana Ivanovic
VOYO logo

Hrvatski nogometaši su za vrijeme utakmice u Saint Etiennu 'ostavili srce i krv ostavili' na terenu, priopćio je u subotu Škorić, istaknuvši da Split i splitski navijači Vatrenih neće odustati od potpore svojoj reprezentaciji.

Image
MINISTAR POLICIJE TEŠKO OPTUŽIO VODSTVO HNS-A: /

'Identificirali smo 25 huligana, neki od njih nisu smjeli biti na stadionu'

Image
MINISTAR POLICIJE TEŠKO OPTUŽIO VODSTVO HNS-A: /

'Identificirali smo 25 huligana, neki od njih nisu smjeli biti na stadionu'

Rušitelji i mrzitelji sporta i nacionalnog ponosa, Vatrenih, koji se skrivaju iza velike vojske iskrenih navijača hrvatske reprezentacije i Hajduka, žele stvoriti ozračje nepovjerenja i razdora među nama, naveo je Škorić, dodavši da neće uspjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dalmatinski navijači, posebno navijači hrvatskog nogometnog kluba Hajduk, vesele se uspjehu Vatrenih jer su uostalom Dalmatinci i najistaknutiji igrači našeg nacionalnog tima. Hrvatska reprezentacija je naš glavni nacionalni simbol koji nas čini ponosnima, a ljubav prema Domovini jača je i od baklji i od topovskih udara, kao što je bila jača i od jugoslavenskih i četničkih granata u vrijeme Domovinskog rata", dodao je.

Jugonacionalistički pokret sustavno djeluje...

No, iz splitskog HDZ-a izražavaju i bojazan kako tu nije riječ samo o sportu i običnim izmanipuliranim huliganima koji su poslužili neprijateljima Hrvatske, nego da se iza toga skriva, kako kažu, puno ozbiljniji plan jednog šireg jugonacionalističkog pokreta koji sustavno djeluje na difamaciji hrvatskog naroda i rušenju države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahtijevamo od MUP-a i ostalih službi da huligane, rušitelje i teroriste privedu pravdi, spriječe daljnje dobro smišljene provokacije i konačno otkriju tko stoji iza ovih napada, iza svastike na Poljudu, iza nereda na San Siru u Milanu. Tko su krivci, politički naručitelji i sponzori ove sramote za Lijepu našu? Tražimo od ministra Orepića da objavi imena tih terorista", navodi se u priopćenju. Podsjeća se da neke najave nereda bile i putem društvenih mreža.

Splitski HDZ pozvao je navijače u Domovini, kao i hrvatske navijače na EURU 2016., da ne posustaju i ohrabre hrvatske nogometaše "na pobjedničkome putu". "Zajedno smo u obrani mira na našim tribinama, zajedno smo u obrani dostojanstva nacije i zajedno uz našu Hrvatsku novog Europskog prvaka", naveo je predsjednik splitskog HDZ-a Škorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizaciju jugoslavenskih nacionalista, koju je 1929. zabranio Aleksandar I. Karađorđević za nerede je okrivila i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo