I Sanaderove tajnice izbačene iz HDZ-a

Tri tajnice iz Sanaderovog vremena izgubile su posao zato što su navodno svojem bivšem šefu dale logističku podršku kada je održao konferenciju za novinare.

13.1.2010.
10:58
VOYO logo

U sjedištu HDZ-a nisu više zaposlene tri tajnice iz vremena Ive Sanadera.

Nagađa se kako su njih tri, među kojima su dvije nekad bile baš Sanaderove tajnice, izgubile posao zato što su svojem bivšem šefu dale logističku podršku kad je održao spornu konferenciju za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno su, primjerice, novinskim kućama slale pozive za tu presicu. No, glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić tvrdi da nije u pitanju čistka jer je s njima samo raskinut radni odnos na određeno vrijeme, piše Novi list. "Njima je istjecao ugovor o radu na određeno vrijeme i podnijele su zahtjev za raskid. Stranka se suglasila i one više ne rade kod nas", rekao je Bačić. Podsjetimo, Mario Zubović je nakon Sanadera druga politička žrtva događaja u sjedištu HDZ-a, što ga je stranačko vodstvo okarakteriziralo kao pokušaj puča.

U utorak je razriješen dužnosti političkog tajnika HDZ-a, a samim tim je izgubio i mjesto u predsjedništvu stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zubovićevo ime je na web-stranici HDZ-a ekspresno izbrisano iz popisa članova predsjedništva. Osim toga, to je tijelo predložilo Klubu zastupnika HDZ-a da smijeni Zubovića s dužnosti potpredsjednika Kluba i pokrene postupak njegovog razrješenja s mjesta šefa saborskog Odbora za vanjsku politiku te predsjednika saborskog izaslanstva u Zajedničkom parlamentarnom odboru Hrvatske i Europske unije.

Zubović je sankcioniran zbog, kako se navodi u HDZ-ovom priopćenju, "stajališta i propusta koji su u suprotnosti s programom i statutom stranke". Iza te općenite formulacije krije se Zubovićevo aktivno sudjelovanje u organizaciji Sanaderovog sastanka s dijelom HDZ-ovih zastupnika, nakon kojeg je uslijedila i njegova konferencija za novinare, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201001120517006 arti-201001120123006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo