što se čeka? /

I ove školske godine u Babinoj Gredi umjesto odgoja iz tjelesne kulture samo – neposredna opasnost

Već više od 3 godine, umjesto sportske dvorane stoji jama. S izgradnjom se stalo jer izvođač radova nije mogao ispuniti uvjete. No, što se čeka?

11.9.2017.
18:36
VOYO logo

Više od 300 učenika osnovne škole u Babinoj gredi i ovu su školsku godinu započeli – bez sportske dvorane. Umjesto nje, tik uz školu je opasna jama iz koje viri željezna armatura i korov. Takvo je stanje od 2014. godine kada je jama iskopana kako bi se izgradila školska dvorana, no nikada nije dovršena iako se mnogo puta obećavalo.

"Do sada je prošlo pet ministara i ministrica", kaže Đurđica Babić, ravnateljica OŠ Mijat Stojanović. A jama predstavlja veliku opasnost po djecu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo probleme što se tiče sigurnosti učenika. Stalno radimo s njima na edukaciji i upozoravanju da se ne približavaju ovoj neugodnoj građevinskoj jami", kaže Babić.

Uz samu školu, govore učenici, džungla. Sama rupa predstavlja velike probleme, u njoj se nakuplja voda, širi neugodan miris, legla zmija i žaba a narušena je i statika same škole koja je doslovce – puknula po pola. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I to baš na mjestu gdje učenici ponekad imaju sat tjelesnog odgoja. Dvorane nema, moraju se snalaziti.

"Inače imamo tjelesni vani a nekad i u učionici", kaže Ana Baotić, učenica 3.a razreda OŠ Mijat Stojanović.

"Kad smo u holu onda radimo razne vježbe, kad smo vani u parku, dečki igraju nogomet a mi djevojčice igramo graničara, nedostaje mi dvoorana", kaže Marija Stojanović, učenica 3.a razreda OŠ Mijat Stojanović. Pa su zakinuti za sportove koji im, govore, itekako nedostaju.

"Gimnastiku gledam na televiziji i na laptopu", kaže Ana Baotić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jama je to koja guta novac. Već su milijuni uloženi u dvoranu koje nema. A i dalje se novac, doslovno – crpi.  Iz rupe se svakodnevno ispumpava voda, a ministarstvo to stoji 30.000 kuna mjesečno. Čeka se natječaj za izvođača radova, jer novo je obećanje, u izgradnju dvorane ipak će se krenuti. Na potezu su Županija i Ministarstvo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo