Nova afera zbog prijetnji / I Ćorić i Plenković već pola godine znaju za prijetnje direktora Fonda za zaštitu okoliša, a tu je i dokaz!

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL Marko Prpic/PIXSELL Davor Puklavec/PIXSELL

Naime, Grmoja je još u travnju uputio zastupničko pitanje ministru zaštite okoliša i energetike Tomislavu Ćoriću o prijetnjama Dubravka Ponoša

25.9.2019.
9:52
Patrik Macek/PIXSELL Marko Prpic/PIXSELL Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Što bi se dogodilo kad bi jedan zastupnik imao dokaz da su ministar Tomislav Ćorić i premijer Andrej Plenković bili upoznati s prijetnjama direktora Fonda za zaštitu okoliša prema zaposleniku Mislavu Kotarcu prije više od pet mjeseci?

Pitanje je to koje je na svom Twitter profilu postavio saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja, aludirajući da je upravo on taj koji posjeduje dokaze o spomenutim prijetnjama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Grmoja je još u travnju uputio zastupničko pitanje ministru zaštite okoliša i energetike Tomislavu Ćoriću u kojem ga pita što će poduzeti vezano uz sumnje na sukob interesa i zlouporabu sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, ali i prijetnje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što ćete poduzeti vezano za postupanje i prijetnje direktora Fonda Dubravka Ponoša prema zaposlenicima i konkretno prema predstavniku Radničkog vijeća Mislavu Kotarcu o čemu je g. Kotarac izvjestio i predsjednika Vlade Republike Hrvatske gospodina Andreja Plenkovića?", pitanje je koje je saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja uputio ministru. 

No, službeni odgovor nikada nije stigao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, prijetnje su jučer izašle u javnost. Objavio ih je sam direktor Fonda Dubravko Ponoš, potvrdivši time da je Vlada za ovaj incident znala gotovo pola godine.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam još u travnju uputio zastupničko pitanje u kojem sam upozorio ministra Ćorića o prijetnjama, i tražio nekakvu reakciju. Ne da nije bilo reakcije, nego se nitko o tome nije izjasnio ni na koji način čime je prekršen poslovnik Hrvatskog sabora. Ovo sve znači da je ministar Ćorić znao. Ovo pokazuje na koji se način Vlada odnosi prema prijaviteljima nepravilnosti i prema radnicima koji su izloženi prijetnjama i progonima"m kazao je Grmoja za RTL.

Ministar Ćorić izjavio je kako sada, očekuje ostavku direktora Fonda Dubravka Ponoša, iako se prije gotovo šest mjeseci kada je obaviješten o mogućim nepravilnostima potpuno oglušio na dobivene informacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo