ozarena dječja lica / Humanitarna gesta HŽ-a: I ove godine organizirana vožnja za djecu s invaliditetom i djecu iz domova

60 kilometara na sat po tračnicama s ciljem obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom - tradicija je koja se njeguje već 21 godinu

3.12.2018.
19:40
VOYO logo

Lijepe vijesti stižu na Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Njih 1550 u Hrvatskoj dobit će osobnog asistenta za što je osigurano 293 milijuna kuna. U povodu njihova dana HŽ Putnički prijevoz i ove je godine organizirao vožnju za djecu s invaliditetom i djecu iz domova, kao i iz udruga za nezbrinutu i napuštenu djecu.

S perona 1 krenuo je Tin Express. Uz strojovođu, humanitarnim vlakom upravljali su Sveti Nikola i 3-godišnji Franjo - dječak koji boluje od autizma. U ime svih životnih nedaća s kojima se lavovski bore, stotinjak djece pjevalo je i plesalo u vagonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozarena su bila dječija lica nakon darova od Svetog Nikole, ali i Djeda Božićnjaka koji 11 mjeseci radi kao HŽ-ov strojovođa. Među najmlađim putnicima bili su i hrabri palčići. U Hrvatskoj se prijevremeno rodi oko 2 i pol tisuće novorođenčadi, a taj udio u zadnjih nekoliko godina u neprekidnom je porastu. 

60 kilometara na sat po tračnicama s ciljem obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom - tradicija je koja se njeguje već 21 godinu. "Vozimo se od zagrebačkog Glavnog kolodvora do Savskog Marofa, vozit ćemo  se sat vremena, put je dug oko 26 kilometara", kazala je Mihaela Tomurad Sušac, glasnogovornica HŽ Putničkog prijevoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za neke mališane ovo je bila prva vožnja vlakom. Jer teže oboljeloj djeci često je jedina vožnja ona od doma do terapije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo