77 glasova za /

Hrvoj-Šipek ostaje glavna državna odvjetnica, HDZ: Ne dopuštamo oporbi da zbog nespretne komunikacije ruši instituciju

U HDZ-u ponavljaju riječi svog šefa. Kriva je loša komunikacija u DORH-u, a oporbi je jedini cilj diskreditirati HDZ

3.12.2021.
18:45
VOYO logo

Zlata Hrvoj-Šipek ostaje glavna državna odvjetnica. I službeno je to potvrđeno u Saboru, gdje je vladajuća većina odbacila oporbeni zahtjev za njezinim razrješenjem zbog slučaja Softver.

Prihvatili su i njezino Izvješće o radu državnog odvjetništva za 2020. godinu. I dok oporba spominje dijelove tijela kada tvrdi da HDZ štiteći Hrvoj-Šipek štiti sebe, vladajući tvrde: sudstvo je neovisno. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa 77 glasova za - HDZ i koalicijski partneri očekivano su stali uz Zlatu Hrvoj Šipek. Glatko je odbijen i zahtjev za njezinu smjenu. Za oporbu time je sve jasno. 

''Situacija je vrlo ozbiljna i vladajući ju odlučuju zataškavati, odlučuju štititi sebe i svoju guzicu, a tko će na kraju sve platiti građani i građanke ove zemlje'', rekao je Peđa Grbin, predsjednik Kluba zastupnika SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlata Šipek Hrvoj više ne ulijeva povjerenje, tvrdi oporba, lagala je nekoliko puta i u saboru i hrvatskoj javnosti. 

''Imamo glavnu državnu odvjetnicu koju samo i isključivo brani HDZ stranka koja je pravomoćno osuđena za koruptivno kazneno djelo'', izjavila je Sandra Benčić, predsjednica Kluba zastupnika Možemo.

Image
Nakon Vlade /

Brine li Plenkovića ako bi policija išla s inspektorima na Pantovčak kažnjavati zbog COVID potvrda?: 'Ne! Ne brine me!'

Image
Nakon Vlade /

Brine li Plenkovića ako bi policija išla s inspektorima na Pantovčak kažnjavati zbog COVID potvrda?: 'Ne! Ne brine me!'

''Nemate više nikakvog razloga da ju podržite, ili možda imate jer je milovala i smilovala se vašoj Gabi, jer je milovala Tolušića i sada joj vraćate uslugu. Svi koji dignu ruku za ovo sudjeluju u udruženom zločinačkom pothvatu'', kazao je saborski zastupnik Nikola Grmoja

Na to je HSS-ov Beljak ironično poručio HDZ-u da sada tuži Grmoju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''I da nas uvjerite da će ta prijava proći i da će Grmoja završiti u zatvoru i da imamo državno odvjetništvo neovisno o politici'', izjavio je Krešo Beljak, predsjednik Kluba zastupnika HSS-a.

''Mi nismo prijavitelji, možemo se nositi s teškim riječima'', rekao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U HDZ-u ponavljaju riječi svog šefa. Kriva je loša komunikacija u DORH-u, a oporbi je jedini cilj diskreditirati HDZ. 

''Nećemo dozvoliti oporbi da zbog nespretne komunikacije ruši jednu instituciju koja se posljednjih godina pokazala uspješnom'', kazao je Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a.

Za oporbu pristranu, pa se pitaju što će biti s predmetima gdje nema europske nadležnosti, hoće li i dalje stajati u ladicama. 

''Imamo dvije Hrvatske one zaštićene od strane politike, i one obične koja poštuje zakone i za koju DORH nema milosti'', rekao je saborski zastupnik Stephen Nikola Bartulica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Traži da se imena svih koji su glasali za Hrvoj Šipek stavi na stranice sabora. U oporbi će tražiti i detaljno izvješće DORH-a o provedenom nadzoru.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo