izostaju mnogi igrači / Hrvatski rukometaši na završnim pripremama uoči SP-a: 'Neće biti lako, ozljede nas nisu štedile'

Samo dva tjedna prije početka Svjetskog prvenstva, Kauboji muku muče s ozljedama. No unatoč svemu, izbornik Babić ne strahuje od rezultata i kaže: 'Sada ćete vidjeti naše stvarne mogućnosti'

29.12.2016.
18:59
VOYO logo

Hrvatski rukometaši u Ivanić gradu se znoje na terenima i na spravama. Vremena je malo, Svjetsko prvenstvo počinje za manje od dva tjedna, a na prvom dijelu priprema mora se podići fizička sprema i uvježbati nova kretanja. 

"Koje ćemo mi koristiti na ovom prvenstvu, bez obzira što ovdje nisu svi igrači. Određeni su pošteđeni zbog igranja u Njemačkoj, no mi ćemo proči sva kretanja", kaže izbornik Željko Babić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko dana odmora više dobio je Domagoj Duvnjak koji će se reprezentaciji priključiti na drugom dijelu priprema u Umagu. Sinoć je stigao na dodjelu najboljeg rukometaša godine koju mu je preoteo Manuel Štrlek.

"Bit će jako teško, Kopljara nema zbog ozljede, kao ni Ćupića. Putuje jedna mlada ekipa. no ja se jako veselim i mislim da ćemo biti među prva četiri", smatra Domagoj Duvnjak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Kopljara, prvenstvo je zbog ozljede otkazao i Marino Marić. Umjesto njega priključit će se Krešimir Kozina, a nositelji postaju Duvnjak i Štrlek kao najiskusniji.

"Malo je vremena, trenirat ćemo i dati sve od sebe te probati igrati lijep rukomet i nadam se da će nam to donijeti dobar rezultat", smatra Štrlek. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska se nalazi u skupini C zajedno s Njemačkom, Bjelorusijom, Mađarskom, Čileom i Saudijskom Arabijom. Iako bi probleme mogli stvarati Mađari i Bjelorusi, pravi ispit bit će posljednja, peta utakmica protiv europskog prvaka Njemačke.

"Ako bude sve kako smo planirali, sa pobjedama ćemo doći dio pete utakmice i onda vidjeti stvarno stanje našeg tima", kaže Babić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakav god bio ishod, izbornik priznaje - kruna ove generacije i njega samog bit će Europsko prvenstvo u Hrvatskoj za nešto više od godinu dana.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo