Hrvatski kanaderi pomažu / Hrvatski kanaderi poslani na ispomoć kod gašenja velikih požara koji su zahvatili BiH

Image
Foto: Screenshot/Facebook

Na temelju Vlade Republike Hrvatske u BiH su poslana dva zrakoplova kanadera na ispomoć kod gašenja velikih požara koji su zahvatili područje Ljubuškoga.

3.8.2017.
21:38
Screenshot/Facebook
VOYO logo

Pripadnici Protupožarne eskadrile Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane s dva protupožarna zrakoplova kanadera CL-415 upućeni su u četvrtak, na temelju odluke Vlade Republike Hrvatske, u Bosnu i Hercegovinu (BiH), na ispomoć kod gašenja velikih požara koji su zahvatili područje Ljubuškoga.

Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo Ministarstva obrane Republike Hrvatske (MORH) priopćila je u četvrtak navečer da je, na zahtjev Ministarstva vanjskih poslova BiH i Državne uprave za zaštitu i spašavanje, a na prijedlog potpredsjednika Vlade i ministra obrane i uz prethodnu suglasnost predsjednice Republike, donesena je odluka Vlade Republike Hrvatske o uporabi Oružanih snaga u svrhu pružanja humanitarne pomoći BiH radi gašenja požara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skladu s odlukom hrvatske Vlade, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević donio je naredbu za upućivanje šest pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske s dva protupožarna zrakoplova kanadera CL-415 u BiH radi gašenja požara.

Hrvatska je do sada u Bosni i Hercegovini pružala pomoć u gašenjima požara u pet navrata i to kroz 2012. i 2013. godinu. Osim u BiH, Hrvatska je također pružala pomoć u gašenjima požara i u Crnoj Gori, Makedoniji, Grčkoj, Izraelu i Portugalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo