HRVATSKA NA UDARU SNJEŽNOG NEVREMENA I POLARNIH HLADNOĆA, MINISTARSTVO: / 'Neka škole same odluče hoće li biti nastave'

Image
Foto: PIXSELL

Tijekom cijelog dana u Delnicama pada gust snijeg. Službeni podaci kažu da ga je jutros bilo čak 149 centimetara

25.2.2018.
18:17
PIXSELL
VOYO logo

Ministarstvo znanosti i obrazovanja savjetuje da, budući da se najavljuje hladni val, škole same procjene hoće li održati nastavu ili neće.

"Preporuka Ministarstva znanosti i obrazovanja je da svaka škola, zajedno s osnivačima, procjeni situaciju na temelju uvjeta u kojim se nalazi. Pri toj procjeni sigurnost učenika i nastavnika mora biti prioritet. Plan nadoknade nastave izraditi će škole nakon što se stanje normalizira", poruka je iz Ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Delnički gradonačelnik potvrdio je da u ponedjeljak u tom gradu nastave u školama neće biti, piše Dnevnik.hr.

Tijekom cijelog dana u Delnicama pada gust snijeg. Službeni podaci kažu da ga je jutros bilo čak 149 centimetara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SRCEDRAPAJUĆA PRIČA ONIH KOJIMA JE ZIMI UVIJEK NAJTEŽE: ‘Majka i kći beskućnice žive u bivšoj vojarni koja je izgorjela, bojimo se hoće li preživjeti noć’

Image

25.02.2018., Delnice - Grad prekriven visokim nanosima snijega. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Vojska čisti sniježne nanose na području Delnica, Saborskog, Gračaca i Lovinca

Pripadnici Hrvatske kopnene vojske (HKoV) Oružanih snaga RH u nedjelju su nastavili pomagati lokalnom stanovništvu u otklanjanju posljedica snježnog nevremena na više lokacija u Gorskom kotaru i Lici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sniježne nanose hrvatski vojnici čiste na području Delnica, Saborskog, Gračaca i Lovinca, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH.

NOVI DEBELI MINUSI STIŽU S ULASKOM U NOVI TJEDAN: Pravi ledeni val tek je pred nama, evo na koliko ćemo se smrzavati sutra i gdje će biti najgore

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je od jutarnjih sati na području Delnica u čišćenju javnih površina, prometnica, prilaza i odvoženju snijega angažirano ukupno 87 pripadnika HKoV-a sa sedam radnih strojeva i to jednom kombinirkom, tri utovarivača, dva samoistovarivača i jednom ralicom.

Image

Na području Saborskog u čišćenju prometnica angažirana su dva pripadnika HKoV-a s jednim utovarivačem, a u Gračacu je na čišćenju prometnica i dostavljanju sijena za stoku u okolna sela angažirano 11 vojnika sa šest radnih strojeva i to s dvije kombinirke, tri samoistovarivača i jednim utovarivačem te jednim motornim saonicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, pripadnici OS RH angažirani su na izviđanju alternativnih puteva od farme Deringaj do mjesta Omsica te s pet pripadnika OS RH i jednim utovarivačem i jednom kombinirkom kod Donjeg i Gorneg Lapca.

Na području Lovinca nastavlja se angažman šest pripadnika OS RH s jednim utovarivačem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Galerija

Image

VELIKA FOTOGALERIJA: Sibirski val hladnoće stigao u Hrvatsku, snijeg padao čak i u Dalmaciji

Image

VELIKA FOTOGALERIJA: Sibirski val hladnoće stigao u Hrvatsku, snijeg padao čak i u Dalmaciji

Plenković obećao pomoći Goranima

Tijekom prijepodneva predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u pratnji posebnog savjetnika ministra obrane Bože Kožula, načelnika Glavnog stožera OS RH generala zbora Mirka Šundova, zapovjednika Hrvatske kopnene vojske brigadnog generala Siniše Jurkovića i zapovjednika Zapovjedništva za specijalne snage brigadnog generala Perice Turalije, posjetili su Delnice koje je pogodilo jako snježno nevrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Delnicama su se sastali sa županom Primorsko-goranske županije Zlatkom Komadinom i gradonačelnikom Delnica Ivicom Kneževićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, premijer Plenković te ministri Krstičević i Butković sudjelovali su i na sastanku Kriznog stožera Grada Delnica. Po završetku sastanka obišli su pripadnike Oružanih snaga RH i zimske službe na terenu koje su angažirane na aktivnostima otklanjanja posljedica snježnog nevremena u Delnicama.

PLENKOVIĆ STIGAO U SNIJEGOM ZATRPANE DELNICE I OBEĆAO POMOĆ: ‘Cjelinom mjera ćemo podići kvalitetu života ljudi’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Pripadnici Hrvatske vojske pomažu u uklanjanju posljedica snježnog nevremena, od četvrtka, 22. veljače, ondje gdje je to, prema procjenama nadležnih civilnih institucija najpotrebnije, u skladu s odlukom potpredsjednika Vlade i ministra obrane RH Damira Krstičevića, navode iz MORH-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Dogradonačelnik Vela: Očekuje se pad temperature, splitske ulice posute solju

Dogradonačelnik Splita Nino Vela izvijestio je u nedjelju da su, s obzirom da se očekuje daljnji pad temperature, splitske gradske ulice posute solju, pa građani ne bi trebali imati većih problema. "Kamene površine u središtu grada posute su solju jer je kamen skliskiji, a preventivno će se, od 15 do 18 sati, posipati sve ulice, te površine i ujutro od 5 do 7 sati", rekao je Vela nakon sastanka Stožera civilne zaštite.

Vela ističe da su sve službe spremne kako bi u ponedjeljak svi zaposleni normalno stigli na posao, a djeca u vrtiće i škole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sljedeća tri dana ćemo i dalje posipati. Prema prognozi najhladnije se očekuje u srijedu", kazao je novinarima Vela. Naglasio je da su zbog hladnoće osigurana dodatna skloništa za beskućnike, ali i pozvao sve koji znaju za stare i nemoćne koji trebaju pomoć da se obrate na dežurne telefone 112, HGSS-u i Crvenom križu.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo