Neprihvatljivo / Komora medicinskih sestara o krađi u KB Dubrava: 'Takvo ponašanje je zgražavajuće'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Hrvatska komora medicinskih sestara (HKMS) najoštrije je u četvrtak osudila sramotni čin dviju zaposlenica KB-a Dubrava

18.3.2021.
11:18
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska komora medicinskih sestara (HKMS) najoštrije je u četvrtak osudila sramotni čin dviju zaposlenica KB-a Dubrava koje su, prema navodima policije, iskoristile najteže zdravstveno stanje pacijenata u toj bolnici i otuđile njihove osobne stvari.

Dvije zaposlenice osumnjičene su da su pacijentima u osobito teškom zdravstvenom stanju krale novčanike, kartice i mobitele. Osumnjičenice su završile u policijskom pritvoru, a policija ih sumnjiči da su oštetile petoro pacijenata za gotovo 40.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Takvo ponašanje je zgražavajuće i za svaku osudu. Medicinske sestre i tehničari u najvećoj mjeri svoj posao obavljaju profesionalno i etično. Poziv medicinske sestre i tehničara podrazumijeva humanost, požrtvovnost i nesebičnu brigu za druge", poručio je tim povodom predsjednik HKMS-a Mario Gazić.

Image
Uhićene su /

Zaposlenice KB Dubrava krale od pacijenata koji su se borili za život! Jedna si je kupila čizme

Image
Uhićene su /

Zaposlenice KB Dubrava krale od pacijenata koji su se borili za život! Jedna si je kupila čizme

Neprihvatljivo ponašanje koje je protivno svemu što sestrinski poziv jest

Kaže kako su medicinske sestre i tehničari maksimalno posvećeni pacijentima pa ovakvo ponašanje smatraju potpuno neprihvatljivim i protivnim svemu što sestrinski poziv jest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj događaj baca loše svijetlo na tisuće i tisuće drugih medicinskih sestara, koje profesionalno i odgovorno rade svoj posao. Medicinske sestre i tehničari već su godinu dana na prvoj liniji borbe protiv epidemije covida-9 i vode borbu s epidemijom brinući požrtvovno o brojnim pacijentima", ističe Gazić.

Najavio je da će HKMS zatražiti izvješće od KB-a Dubrava o nemilom događaju. Za dokazane teže povrede dužnosti Sud Komore može izreći različite mjere: ukor, javni ukor, novčanu kaznu, privremeno oduzimanje odobrenja za samostalan rad (licence) od mjesec dana do godine dana te trajno oduzimanje odobrenja za samostalan rad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo