PUNI SU GOSTIJU / Hrvati otkrili novu hit destinaciju: Doručak stoji od 3 do 4.5 eura, a sladoledni kup oko 2.50 eura

Image
Foto: Profimedia

Hrvatski posjetitelji čine preko 10 posto ukupnog broja stranih posjetitelja ove relativno nove kopnene turističke destinacije koja je Hrvatima sve više privlačna zbog iznimno niskih cijena i brzine dolaska

15.7.2023.
14:52
Profimedia
VOYO logo

Banja Luka postala je nova hit ljetna destinacija koju rado biraju i Hrvati, piše Jutarnji list.

Novouređeni apartman, besplatno otkazivanje, u blizini gradskih atrakcija – samo 21 eura za noć za dvije osobe. Ili pak hotel s 4 zvjezdice, u centru grada, s odličnim doručkom, za samo 50 eura na noć, također za dvije osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski posjetitelji čine preko 10 posto ukupnog broja stranih posjetitelja ove relativno nove kopnene turističke destinacije koja je Hrvatima sve više privlačna zbog iznimno niskih cijena i brzine dolaska.

Image
HRVATSKA ŠOKIRA /

Turistica iz Beča: 'Deset neukusnih ćevapčića, šaka smrznutog mesa i malo pivo koštali su me nešto manje od 25 eura'

Image
HRVATSKA ŠOKIRA /

Turistica iz Beča: 'Deset neukusnih ćevapčića, šaka smrznutog mesa i malo pivo koštali su me nešto manje od 25 eura'

Prema podacima iz Turističke zajednice Banja Luke, lani je Banja Luku posjetilo 5700 Hrvata te tamo napravilo 8602 noćenja, a ispred njih su po turističkom prometu Srbi i Slovenci na koje otpada 31 odnosno 19 posto ukupnog turističkog prometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Porast prometa

Banja Luka samo u prvih pet mjeseci ove godine bilježi porast turističkog prometa za čak 34 posto u odnosu na isti period lani te su zadovoljni što su pretpandemijske vrijednosti dosegli znatno ranije nego što je to uspio svjetski turistički promet.

Doručak, ovisno o lokalu i vrsti, stoji od 3 do 4.5 eura, tjestenine oko 6.50 eura, sladoledni kup oko 2.50 eura, a dobra kava s mlijekom dođe malo preko eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijene pizza kreću se od šest eura naviše, tu su negdje i burgeri, butelja Graševine Kutjevo u malo boljim restoranima doći će oko 14 eura.

POGLEDAJTE VIDEO: Hit među turistima su kampovi: Broj noćenja veći za 22 posto od rekoredne 2019. godine

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hotelski kapaciteti pak nedostatak blizine mora nadoknađuju ponudom bazena – recimo, putem portala za grupni popust moguće je noćenje s doručkom za dvije osobe u srcu sezone u wellness hotelu Fortuna dobiti za 50 eura za dvokrevetnu sobu, što su cijene nezamislive za srce sezone u Hrvatskoj.

U to je uključen besplatni parking, boravišna pristojba i korištenje vanjskih i unutarnjih bazena te besplatni wellness pa ne čudi kako je promet kojeg Hrvati naprave u Banjoj Luci od 2018. godine do danas narastao za 12 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo