ZATVORSKA KAZNA / Hrvati koji su sudjelovali u krvavom okršaju u Beogradu sutra pred tužiteljstvom: doznajemo da neće svi pristati na nagodbu

Šestorica Hrvata bi na sudu trebali potpisati sporazum o nagodbi kojim bi izbjegli suđenje i odmah krenuli na izdržavanje zatvorske kazne

22.1.2018.
18:33
VOYO logo

Od snimke na kojoj se može vidjeti okršaj navijača Partizana i Crvene zvezde, u kojem je sudjelovalo i šest Hrvata, prošlo je mjesec i pol. Sutra prvi put izlaze pred tužitelja. Jedan od njih, MMA borac, Damir Tovarović, čini se - neće priznati krivnju i nagoditi se.

"Damir se ne osjeća krivim, te će nakon konzultacija sa kolegom Marićem i Kalanjem donijeti konačnu odluku, no obzirom da njega nema na snimkama za sada dijele stajalište kako nema potrebe priznavati", kazala je Mia Tovarović, Damirova supruga.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što će učiniti ostali, može se samo nagađati. "Svi su dobili poziv, naravno svaki pojedinac ima pravo da odluči da li će prihvatiti ili neće prihvatiti ponudu koju mu nudi tužilaštvo", kazao je Đorđe Kalanj, odvjetnik Damira Tovarovića. 

Dobra stvar je, poručuje odvjetnik, što je tužiteljstvo promijenilo kvalifikaciju kaznenog djela - pa im sada umjesto kazne od dvije do 10 godina zatvora - prijeti od 6 mjeseci do 5 godina zatvora. "Ja za sad imam informaciju da jedan od mojih branjenika razmišlja da li da prihvati ili ne, to ćemo znati jako brzo kakva će biti njegova konačna odluka", kazao je Kalanj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Onaj tko pristane i kome se dogovori kazna zatvora, odmah ide u zatvor najvjerojatnije u Sremsku Mitrovicu iz koje uz dobro vladanje - na uvjetni otpust može nakon dvije trećine  odslužene kazne.

"Ukoliko ne pristanu - ide postupak, izvode se dokazi, i ja vjerujem da će ova istraga biti vrlo brzo završena, i ta mogućnost svakako postoji, ali ajte da sačekamo šta će donijeti sutrašnji dan pa da znamo šta raditi", tvrdi Kalanj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tovarovićeva supruga sutra u Beograd neće ići. "Neću odlaziti na ročište zakazano u odnosu na sporazume obzirom da je isto zatvoreno za javnost, no nakon posjeta mogu reći da se Damir i dalje osjeća dobro te da i dalje nema primjedbe na postupanje prema njemu u centralnom zatvoru u Beogradu", kazala je Mia. 

Kalanj vjeruje da vođa Hrvata, kako su ga prozvali, splitski MMA borac, neće dobiti više od 6 mjeseci zatvora. "Ja za sad imam informaciju da kazna neće biti veća od 6 mjeseci", kazao je Kalanj, a to znači, tvrdi, da bi se hrvatski sudionici okršaja mogli vrlo brzo naći na slobodi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od šestorice Splićana završio je i na psihijatriji nakon što su ga smjestili u ćeliju sa zloglasnim ubojicom koji si je improviziranim oružjem umalo prerezao vrat. 

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo