Utakmica istine / Hrvat pomoćni trener norveške reprezentacije: 'Detaljno smo ih analizirali, Domagojeva ozljeda ih je poremetila'

Željko Tomac, rodom iz Rijeke, već sedam godina gradi norvešku reprezentaciju, koja je postala ozbiljan konkurent za sve velike medalje

20.1.2018.
16:58
VOYO logo

Srbi su odigrali izvanredno prvo poluvrijeme, a onda su aktualni viceprvaci  svijeta Norvežani pitanje pobjednika riješili serijom od 7:2 početkom drugog dijela, do kraja utakmice samo su potvrdili klasu (konačnih 32:25).

Protiv Norveške, Hrvatska večeras ulazi u borbu za prolazak u polufinale. Gojun tvrdi, pritisak postoji, no veći je na Norvežanima, koji igraju pred hrvatskom publikom. Ključ je, ističe, svesti ih na 22-23 postignuta gola. Hrvatima optimizam daje obrana koja je u utakmicama protiv Srbije, Islanda i Bjelorusije primila manje od 25 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Norvežani su još prošle godine bili daleko najljepša rukometna priča Svjetskog prvenstva u Francuskoj, iza svega toga krije se hrvatski stručnjak ŽeljkoTomac, rodom iz Rijeke. Srebrnom medaljom on i izbornik Norveške, ChristianBerge, naplatili su godine pripremanja ove momčadi za najveće uspjehe.

"Mi smo spremni, imamo mladu ekipu, prosjek nam je 26 godina, nama je cilj Europsko prvenstvo u Norveškoj koje je za dvije godine", kazao nam je ŽeljkoTomac, pomoćni trener norveške reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Norveške stiže svjež vjetar u svjetski i europski rukomet, na velikoj sceni je momčad koja ima obećavajuću perspektivu uz modernu, brzu i snažnu igru. Hrvatsku su, tvrdi Tomac, već detaljno analizirali.

"Igrali smo s Hrvatskom zadnja dva velika takmičenja, i europsko i svjetsko, i gubili i pobjeđivali. To je otvorena utakmica protiv jedne vrlo dobre i uspješne reprezentacije Hrvatske. Domagojeva ozljeda im je sigurno poremetila nešto, ali to su sve dobri igrači sa puno iskustva", ističe Tomac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večeras od 20.30 slijedi utakmica istine. Nakon nje se ili Hrvatska ili Norveška opraštaju od polufinala i borbe za medalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo