POREZNA INSPEKCIJA NA DJELU / Hotelu na Braču zapečatili šank zbog sto kuna viška koje je konobarica imala u novčaniku!

Šank je zatvoren na pet dana, a vlasnici hotela su uz to dužni platiti i kaznu od 32 tisuće kuna. Gostima koji stižu za vikend treba objasniti zašto ne mogu popiti kavu u hotelu

27.4.2016.
22:30
VOYO logo

Dolazak porezne inspekcije u hotel u Postirama stvorio je nervozu. Cijeli problem je nastao zbog sto kuna viška koje je konobarica imala u novčaniku. Od danas je šank pečatiran.

"Ne znam kako će se moja djeca osjećati kada čuju da im je majka skoro pa kriminalac zbog sto kuna kojoj starijoj osobi nije uzvratila u sekundi kad je porezni inspektor došao", ispričala je konobarica Milica Matulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šank je zatvoren na pet dana, a vlasnici hotela su uz to dužni platiti i kaznu od 32 tisuće kuna. Gostima koji stižu za vikend treba objasniti zašto ne mogu popiti kavu u hotelu.

"Mislim da za ljudsku grešku koja se zna dogoditi je suludo ovakve kazne davati i na početku sezone zatvarati objekte", rekla je vlasnica hotela Ljijljana Biočina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kažu da nije problem platiti kaznu, ali o sezoni ovisi plaća za njihovih 15 stalno zaposlenih ljudi. "Sve ovisi o visini prekrašaja, ali mislim da tako represivne metode nisu nikome na korsit. Pogotovo sad kad idemo u turističku sezonu", izjavio je pročelnik općine Postira Ivo Matulić.

Nezadovoljni su i građani. Od turizma, kažu, svi na otoku žive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila bi dovoljna samo kazna. Turisti dolaze i to narušava sezonu, to nije nikome u interesu", smatra Zoran.

I tako su prije gostiju stigle inspekcije, očito s rigoroznim kaznama i za sitne prekršaje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo