Uvod u zabranu koncerta? /

Hoće li Thompsonov koncert na Šalati biti održan? Bandić zatražio sigurnosnu procjenu policije

Ovaj bi mjesec Thompson trebao nastupiti i u Varaždinu no i taj je koncert pod znakom pitanja

2.9.2017.
19:08
VOYO logo

Je li Thompson dobrodošao u Zagrebu? Pitanje je to koje se počelo povlačiti nakon što se u javnosti pojavila informacija da je ured zagrebačkog gradonačelnika od policije zatražio sigurnosnu procjenu održavanja njegovog koncerta. Znači li to uvod u zabranu Thompsonovog koncerta?

Zabranjen je u Mariboru, Austriji, Berlinu, Nizozemskoj, Švicarskoj, Sarajevu i Pulskoj Areni. No, čini se, Marku Perković Thompsonu, ni Zagreb više nije sasvim sklon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za točno tjedan dana u Zagrebu bi se trebao održati veliki Thompsonov koncert najavljivan kao i prvi veliki povijesni koncert Thompsona na Šalati. No hoće li se uistinu održati - to je još pod znakom pitanja.

Iz Zagrebačke policije zbog tajnosti postupka nisu bili u mogućnosti komentirati sigurnosnu provjeru.

Ovaj bi mjesec Thompson trebao nastupiti i u Varaždinu, no i taj je koncert pod znakom pitanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo se spominjao dan oslobođenja grada 22. rujna, a potom Dana neovisnosti, 8. listopada. Kada će i hoće li uopće Thompson nastupiti u Varždinu gradonačelnik Čehok - ne zna. 

"Ne znam. To morate pitati one koji budu organizirali", kazao nam je Ivan Čehok, gradonačelnik Varaždina.

Ne strahuje da bi na tom kocertu moglo biti neprimjerenih obilježja. "Za Dom spremni" kao ustaški poklič za njega je neprihvatljiv, ali ako je u Thomsponovoj pjesmi onda je legitiman.  

"Za Dom spremni u sklopu pjesme Thompsonove jest poklič kojim su se koristili '91. i '95. naši dečki u ratu i ako su tada pjevali Bojnu Čavoglave i to nikome nije smetalo, ne vidim razloga zašto bi se to trebalo dovoditi u kontekst ustaštva, ako je dio same pjesme. Prema tome ja mislim da to u pjesmi ne bi trebalo nikoga smetati jer '91. i '95. u Hrvatskoj nije bilo ustaša nego je bilo samo četnika", rekao nam je Čehok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako nekima omražen činjenica je da Thompson ima gomilu obožavatelja i da bi bez problema napunio, što je već i radio, i Maksimir i Arenu. Zanimljivo je zašto je ovaj koncert predviđen baš za Šalatu koja može primiti puno manje ljudi. A i zašto se tako sramežljivo reklamira? Komu se to Thompson boji stati na žulj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo