RASPRAVA U PARLAMENTU / Hoće li Plenković zdušno kao HDZ-ove braniti i HNS-ovu ministricu? 'Mogla bi ovo biti duga noć u Saboru'

Zahtjev za opoziv ministrice Divjak pokrenuo je SDP

15.1.2020.
21:10
VOYO logo

U Saboru je tek iza 21 sat napokon počela izlaganjem SDP-ova predsjednika Davora Bernardića rasprava o prijedlogu 31 oporbenog zastupnika i zastupnice da se pokrene postupak izglasavanja nepovjerenja ministrici znanosti i obrazovanja Blaženki Divjak.

Zahtjev za opoziv ministrice Divjak pokrenuo je SDP, potpisima su ga podržali zastupnici HSS-a, HSU-a i Živog zida, a Vlada je na sjednici u prosincu prošle godine u potpunosti odbacila prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja ministrici Divjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Saboru bi noć mogla biti duga, a RTL-ov reprter Boris Mišević u javljanju iz parlamenta uoči početka rasprave za RTL Danas podsjetio je i da je premijer Andrej Plenković dosad većnekoliko puta branio ministre, ali je ovo prvi put da brani nekog iz kvote HNS-a pa je pitanje kako će se postaviti i hoće li Divjak braniti tako zdušno kao što je branio HDZ-ove ministre.

U HNS-u očekuju podršku pa je tako potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar poručio kako očekuje da će razum prevladat.

No pitanje opstanak Divjak jest i pitanje zastupnika i zastupnica iz Kluba Milana Bandića, kao i HDZ-ovaca koji su i danas otvoreno govorili protiv toga da HNS bude dio Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo