HNS-U PRIJETI RASKOL? Posavec traži prekid koalicije s HDZ-om; Plenković: 'On je radio na tome da HNS podrži HDZ-ovu Vladu'

Image

Odmah nakon tog njegova istupa, iz HNS-a su počele dolaziti neslužbene informacije da im nije jasan Posavec,

22.7.2019.
9:14
VOYO logo

Matija Posavec, HNS-ov međimurski župan i mogući novi predsjednik stranke koji se nedavno javno ispričao biračima i članovima zbog koalicije s HDZ-om te zastupa stav da narodnjaci moraju izaći iz Vlade, od stranačkih tijela zahtijeva da se o tome što prije očituju, a ako stranka ne prihvati taj njegov koncept, spreman je na sve pa i na izlazak iz stranke, piše u ponedjeljak Jutarnji list.

Tim svojim stavovima Posavec je ponovno unio nemir u HNS, kojemu možda opet prijeti raskol, a uzbudio je duhove i u HDZ-u koji je upravo smijenio nekoliko ministara zbog afera nakon ucjene junior partnera. Odmah nakon tog njegovog istupa, iz HNS-a su počele dolaziti neslužbene informacije da im nije jasan Posavec, da su uložili milijun kuna u njegovu kampanju te žrtvovali savez sa SDSS-om i jedan mandat na europarlamentarnim izborima. Tvrde da je blizak Mati Radeljiću i da igra za Škoru, da je i sam u Međimurskoj županiji u pet općina koalirao s HDZ-om, ističe dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POSAVEC SI MOŽE NAPISATI ISPISNICU? /

'Ispričavam se svima zbog ulaska HNS-a u koaliciju s HDZ-om. Ovo je mrak hrvatske demokracije...'

Image
POSAVEC SI MOŽE NAPISATI ISPISNICU? /

'Ispričavam se svima zbog ulaska HNS-a u koaliciju s HDZ-om. Ovo je mrak hrvatske demokracije...'

Posavec se nudio za koaliciju?

S druge strane, i iz HDZ-a stižu otrovne strelice. Oni za Jutarnji tvrde da je Posavec bio glavni zagovornik koalicije, da je odmah nakon razlaza s Mostom, i prije Vrdoljaka i Ferenčaka, zvao Plenkovića više puta i nudio se za koaliciju. Nešto slično je rekao i premijer u petak u intervjuu HRT-u kada je izjavio kako je Posavec bio jedan od onih "koji je u onoj noći preokreta jako puno radio na tome da HNS podrži HDZ-ovu Vladu".

"Jedino što je točno jest to da ni ja osobno, ni moja lokalna organizacija nismo podržali koaliciju, odmah nakon toga sam dao ostavke na sve funkcije u stranci, a točno je i da je HDZ radio golem pritisak na mene da tu koaliciju preslikam u županiju", odgovara Posavec. Dodaje kako premijerove izjave nisu točne te da uopće nema njegov broj, donosi Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo