TEMA: PUPOVAC /

HNS reagirao na izjave vodstva HVIDRA-e: 'To je nedopustivi napad na nacionalne manjine'

Image
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

'Tražimo da se Bošnjaković javno očituje je li Pupovac napravio neko kazneno djelo', tražili su iz HVIDRA-e

13.9.2019.
15:42
Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

"HNS kao liberalna stranka želi jasno istaknuti da današnji istup HVIDRA-e, koja traži preispitivanje elemenata kaznene odgovornosti u izjavama Milorada Pupovca i ističe da je SDSS nepoželjna stranka u Hrvatskoj, smatramo još jednim nedopustivim verbalnim napadom na nacionalne manjine u Hrvatskoj, svjesnim podizanjem tenzija u društvu i retorikom koja ne priliči 21. stoljeću, i to najoštrije osuđujemo“, rekao je Milorad Batinić, predsjednik Kluba zastupnika u Hrvatskom saboru i član Predsjedništva HNS-a.

Dodaju da im je cilj, kao liberalnoj stranci, nastavak borbe za pristojnu, otvorenu i tolerantnu Hrvatsku te da kao zemlja i društvo idemo naprijed. HNS će uvijek biti na strani svih manjina – vjerskih, nacionalnih, seksualnih i bilo kojih drugih jer smatramo da je svaka demokracija snažna onoliko koliko su snažna prava manjina u nekom društvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izgleda da su ozbiljno počeli osuđivati ustaštvo, NDH i svaku aluziju na taj nedemokratski režim. To nam daje za pravo vjerovati da će ubuduće svaki istup ljudi poput Marka Skeje, Dražena Keleminca, uzvik 'Za dom spremni' i isticanja slova U, jednako žustro osuditi i tražiti preispitivanje kaznene odgovornosti“, kažu u HNS-u.

Dodaju da bi izostanak takvih reakcija u budućnosti mogao dovesti u pitanje njihovu stvarnu brigu i motive koji stoje u osudi ustaškog režima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HVIDR-a pozvala Bošnjakovića na reakciju

"Šokirani smo što se nije ispričao", bila je glavna poruka s Glavnog odbora HVIDRA-e koji se sastao u petak kako bi raspravio o Miloradu Pupovcu i njegovom "neispričavanju" za izjave u kojima je, među ostalim, usporedio Hrvatsku s NDH.

"Tražimo da se Bošnjaković javno očituje je li Pupovac napravio neko kazneno djelo i prekršio zakone Republike Hrvatske. I od DORH-a to očekujemo, kako bismo mogli krenuti u daljnje postupke oduzimanja visokog odličja Miloradu Pupovcu", rečeno je na sjednici Glavnog odbora HVIDRA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo