detalji incidenta /

HIV pozitivni muškarac opet divljao po Rovinju: razbio bocu o glavu i krhotinama prijetio gostima kafića

Image
Foto: iPress.rtl.hr

Riječ je o HIV pozitivnom muškarcu koji je već ranije svojim divljanjima po Rovinju, rezanjem po tijelu i prijetnjama zarazom, punio crnu kroniku

18.10.2016.
16:59
iPress.rtl.hr
VOYO logo

Muškarac koji je u petak u večernjim satima u Rovinju divljao po kafiću u Ulici Joakima Rakovca, razbio si bocu o glavu pa krvavim krhotinama prijetio gostima te na koncu u drugome kafiću s noževima u rukama prijetio policiji koja je došla na intervenciju je RobertoRiggi (50) zvan Bagami.

Riječ je o HIV pozitivnom muškarcu koji je već ranije svojim divljanjima po Rovinju, rezanjem po tijelu i prijetnjama zarazom, punio crnu kroniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Riggi je u srpnja 2008. u nekoliko kafića u Rovinju razbijao inventar, palio barske stolice, napao vlasnika jednog od kafića, a zatim sam sebe razrezao po cijelom tijelu te prijetio zarazom vlastitom krvlju osoblju i prisutnim gostima.

Zbog toga je na rovinjskom Općinskom sudu u prosincu 2009. godine osuđen je na zatvor od dvije godine i dva mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom je u prosinca 2010. godine tijekom poslijepodnevnih sati najprije provalio u stan jednog talijanskog državljana, a potom se zaputio u kafić "Champion" u Ulici Joakima Rakovca. Tamo je razbijao inventar, ali i pokušavao od vlasnika, naoružan nožem, prijetnjama iznuditi 3.000 kuna.

Uhitila ga je policija, a s divljanjem je nastavio i u policijskoj postaji. U pritvoru je dočekao suđenje, a sedam mjeseci kasnije osuđen je na tri godine zatvora.

Policajci, koji su intervenirali u petak, znali su s kim imaju posla i da je riječ o HIV pozitivnome muškarcu, pa su ga, kako piše 24 sata, svladali uz pomoć suzavca, a noževe iz ruku su mu izbili palicama nakon čega su ga prevezli na Odjel psihijatrije pulske Opće bolnice. (iPress)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo