DRAMA U VRBOVCU / Obitelj tvrdi da Hitna nije htjela zaraženog koronom voziti u bolnicu. Hitna: 'To nije istina'

Image
Foto: Ilustracija / Dusko Jaramaz

'Mogu razumjeti da godinu dana ne mogu do liječnika iako trpim bolove, no ne mogu razumjeti da COVID pacijent ne može do liječnika', rekla je svjedokinja ove dramatične priče

24.11.2021.
12:50
Ilustracija / Dusko Jaramaz
VOYO logo

U noći na srijedu u jednoj obiteljskoj kući u Vrbovcu, od hitne pomoći je zatražena pomoć za pacijenta pozitivnog na covid. No, situacija je prerasla u pravu dramu. Liječnice su došle, utvrdile da pacijenta treba prevesti u bolnicu u Dubravu i otišle, tvrdi članica obitelji oboljelog, a piše Dnevnik.hr.

"Radi se o mojoj užoj obitelji, oni žive u odvojenoj kući. On od petka ima poteškoće, liječnica Obiteljske medicine ga je odbila primiti prije testiranja, a za PCR testiranje je naručen tek u petak", počela je opisivati događanja Amela Frigo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanje oboljelom članu obitelji tijekom utorka se pogoršalo.

Image
NIŠTA BEZ CIJEPLJENJA /

Preboljeli ste covid i mislite da ste dovoljno zaštićeni? Test na antitijela mogao bi vas brutalno otrijezniti

Image
NIŠTA BEZ CIJEPLJENJA /

Preboljeli ste covid i mislite da ste dovoljno zaštićeni? Test na antitijela mogao bi vas brutalno otrijezniti

"Zvali smo hitnu u Vrbovcu, bili su susretljivi, testirali su ga, bio je pozitivan, pa su odredili izolaciju za sve njegove kontakte. Ja nisam bila jedan od kontakata. Također, obitelj je dobila uputu da se jave na hitnu ako se stanje pogorša. Jutros oko 4:30 se srušio u kupaonici, izgubio je svijest. Njegova supruga je zvala hitnu u Vrbovcu. Došli su, pregledali ga, bile su dvije liječnice, rekle su da ga treba otpremiti u KB Dubrava, okrenule se i otišle", navodi Frigo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otišli bez dodatnog objašnjenja

Supruga oboljelog ostala je šokirana, a pošto je izolaciji, nije ga mogla odvesti. Zvala je mene jer nije imala koga. "Stavila sam masku i sjela u automobil da ga odvezem u Zagreb", rekla je.

"On je u tom trenutku bio ugroženi pacijent. Rečeno im je na telefon da je COVID pozitivan prije nego su dolazili noćas, došli su zaštićeni, rekli da prevezemo oboljelog u Dubravu i otišli bez dodatnog objašnjenja", dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dubravi su, kaže, bili su šokirani kad su čuli što se dogodilo.

"Mogu razumjeti da godinu dana ne mogu do liječnika iako trpim bolove, no ne mogu razumjeti da COVID pacijent ne može do liječnika. Ja sam sad kontakt, cijepljena sam, imala sam masku, ugrozila sam svoj posao, a radim s ljudima. Tko će mi platiti doprinose ako odem na bolovanje? Moja profesija nije ugrožena, pa mi država ne pomaže", rekla je Frigo i navodi kako se pismeno požalila Zavodu za hitnu medicinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tražili očitovanje

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije kazao je kako ima informaciju o ovom slučaju jer im je u prijepodnevnim satima došla pritužba koju je proslijedio u Vrbovec.

"Pritužbu sam proslijedio voditeljici ispostave Vrbovec te sam zatražio izjave osoblja koje je bilo na intervenciji kao i bolesnički list događaja", navodi u svojem odgovoru Gajnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je kako nije praksa se hitni slučajevi čije stanje traži prijevoz njihovim vozilima sami voze u bolnicu te da će zaključak o ovom događaju donijeti nakon što se prikupe izjave zaposlenika i potrebnu dokumentaciju.

No, kasnije su iz Hitne Zagrebačke županije poručili da nije istina da je hitna odbila voziti pacijenta te da je on vlastoručnim potpisom potpisao izjavu da će ići u bolnicu vlastitim prijevozom, piše Index.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo