DEMANTI TEKSTA / 'Hit priča sa zagorskih brega /načelnik općine ugovara poslove s tvrtkom koja ima sjedište u stanu njegova sina, ali ni to nije sve...'

Image
Foto: Net.hr ilustracija/Zagorje.com

Ispravak trgovačkog društva SETCC d.o.o sukladno zakonu prenosimo u cijelosti

19.7.2022.
11:02
Net.hr ilustracija/Zagorje.com
VOYO logo

Nakon objave teksta na Net.hr-u pod naslovom "HIT PRIČA SA ZAGORSKIH BREGA / Načelnik općine ugovara poslove s tvrtkom koja ima sjedište u stanu njegova sina, ali ni to nije sve..", reagiralo je trgovačko društvo SETCC. d.o.o., a njihov demanti sukladno Zakonu prenosimo u cijelosti:

"U navedenom članku su iznesene neistine o trgovačkom društvu SETCC d.o.o. i njegovim osnivačima Janku Severu i Vinku Erdelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U članku se neistino navodi da je društvo SETCC d.o.o dobilo posao sanacije klizišta u postupku jednostavne javne nabave za koju se poziva tri odabrane tvrtke i bira se najbolja ponuda za Županijsku upravu za ceste s nula zaposlenih i bez referenci.

U članku se tkaođer neistinito navodi da je tvrtka SETCC skraćenica od prezimena osnivača Sever, Erdelja i Topolovec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, u članku se implicira nezakonito postupanje društva SETCC d.o.o. navodeći kako bi "model osnivanja tvrtke i zakulisne manevre možda ipak trebale rasvijetliti institucije koje bi trebale sprečavati potencijalno koruptivne modele spajanja privatnog na javni novac".

Naime, tvrtka SETCC d.o.o je skraćenica od Sever Erdelja Transport Company Construction, te g. Topolovec nije suvlasnik tj. član društva SETCC d.o.o., što je rvlo lako provjerljivo jednostavnim uvidom u javno dostupne podatke u Sudskom registru Trgovačkog suda u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako,društvo SETCC d.o.o. je navedeni psoao sanacije klizišta na L2201 za Županijsku upravu za ceste dobilo sudjelovanjem u elektronskoj nabavi sukladno zakonskim propisima, a ne u postupku jednostavne javne nabave.

Također, društvo SETCC d.o.o je suprotno navodima članka, u trenutku dobivanja navedenog posla imalo zaposleno dva radnika, a prilikom prijave društvo SETCC d.o.o. je ponovno suprotno navodima članka, kao rferencu za izvođenje radova navelo i drugi gospodarski subjekt jer su osnivači društva g. Sever i g. Erdelja imali svoje poslovne subjekte koji posluju godinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugovor o zakupu poslovnog prostora je društvo SETCC d.o.o. sklopilo s Nikolom Topolovcem s obzirom da ga osnivači društva SETCC d.o.o. poznaju dugi niz godina, te u tome nema ništa sporno.

Poslovanje društva SETCC d.o.o. odvija se u cijelosti u skladu sa zakonskim propisima te su u potpunosti neosnovane insinuacije o tome da bi u poslovanju tog društva postojali bilo kakvi koruptivni, odnosno bilo kakvi nezakoniti elementi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temeljem uvodno citiranih zakonskih odredbi zahtijevam da se ovaj ispravak objavi bez promjena i dopuna na istom ili istovrijednom mjestu na web portalu net.hr

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo