Šutnja je zlato / HDZ-ovci još uvijek bez komentara na izborni podbačaj: 'Napravili smo analize, nismo ih raspravili'

Na proslavu je prvo došao premijer, a onda i predsjednica koja je procijenila da još nije vrijeme za isticanje kandidature

12.6.2019.
15:30
VOYO logo

Dok se čeka da se Predsjednica izjasni ide li u utrku za drugi mandat na Pantovčaku, i hoće li prihvatiti podršku HDZ-a koju je pred nju prije više od godinu dana stavio premijer Plenković, Grabar-Kitarović vratila se starom stilu kritiziranja rada Vlade upravo tog istog Plenkovića. Ovoga puta kritike je čuo uživo, i to iz prvog reda, jer su zajedno bili na obilježavanju Dana Sisačko-moslovačke županije.

Na proslavu u Sisak prvo je došao premijer, a onda i predsjednica koja je procijenila da još nije vrijeme za isticanje kandidature za drugi mandat, pa ni za prihvaćanje Plenkovićeve podrške na tom putu. A osim te šutnje, i njihov današnji susret otkrio je više od riječi - izgleda da su se strasti ponovno razbuktale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da bi nešto kasnije, Plenković iz prvog reda slušao njezine kritike na račun rada i njegove Vlade. Prvo vraćajući se u 43. godinu.

"Jugoslavenska komunistrička vlast nakon rata oduzela je sva građanska prava, imovinu i zabranila povratak. Tu nepravdu još nismo ispravili i vrijeme je da se nadlažene isnistiucije pokrenu i isprave bar ono što se još danas ispraviti može", rekla je Grabar Kitarović te zaradila pljesak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još kritika

A onda se kritikama vratila u sadašnjost:

"Hrvatska treba Sisačku rafineriju, ako nismo dovoljno naučili iz iskustva s brodogradnjom ne znam što nam još treba kako bismo naučili koliko je važno sačuvati industriju!", poručila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok je bilo vidljivo da mu poruke nisu najbolje sjele, Plenković probleme oko podbačaja na izborima još nije rješio. "Dobra je situacija kako je dosada bilo", kazao je Plenković, a na pitanje kada će raspravljati o izvješću o EU izborima poručio: "Vidjet ćete".

No HDZ-ov politički tajnik otkriva kako su u stranici već napravljene analize tih izbora, no one, kazao je Lovro Kuščević, još nisu dovršene do kraja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Međutim na tome se radi i mi proučavamo zašto nismo postigli rezultat. Naravno da to nećemo objavljivati, to su interne, tajne alalize", kazao je Lovro Kuščević.

Neki su malo oprezniji

Šef saborskog Kluba je ipak oprezniji s izjavama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Evo ovih dana ćemo o tome imati sastanak Predsjedništva. Nismo još definirali kada, nije još definiran datum", kazao je predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić, a na pitanje nije li to malo čudno s obzirom da se prvo čekalo da se Gordan Jandroković vrati iz Japana, odgovara: "Nije čudno, zašto bi bilo čudno".

Istodobno, CRO Demoskop za lipanj pokazao je da HDZ, iako i dalje u vodstvu, bilježi pad. Baš kao i predsjednica kojoj potencijalni protukandidati nagrizaju potporu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja gledam da će biti puno kandidata, da će biti dobrih kandidata i da će najbolji pobjediti. A zašto toliko čeka predsjednica? A ne znam, to trebate pitati gospođu predsjednicu", poručio je ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Predsjednica je najavu kandidature najavila jednog lijepog, sunčanog dana. Dotada će očito kalkulirati.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo