'divni ljudi' /

HDZ-ovac u Rusiji razbio predrasude: 'Zamolili su me da vam prenesemo važnu poruku!'

Image
Foto: Igor Kralj/Pixsell

'Danas mogu reći Rusija i Rusi su me oduševili svojom ljubaznošću i podršci Hrvatskoj'

18.7.2018.
11:59
Igor Kralj/Pixsell
VOYO logo

Predsjednik Gradskog vijeća, HDZ-ov Marko Potrebica, na Facebooku je objavio status u kojem prenosi svoje dojmove boravka u Rusiji na utakmicama Svjetskog nogometnog prvenstva. Potrebica je prenio i poruku jedne Ruskinje koja je zamolila da je prenese Hrvatima. 

"Veliko SPASIBO Rusija ili kako sam razbio svoje predrasude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čestitke našoj Hrvatskoj učinili ste nas ponosnima, ali ovo nije post o nama ovo je post o Rusiji, post o divnim ljudima koje sam susretao posljednjih šest dana u Moskvi. Prije početka prvenstva u medijima snimke priprema ruskih huligana, a nakon nepotrebne izjave Vide i Vukojevića, poruke kako Rusi više ne podržavaju Hrvatsku. Uslijedio je dobronamjerni poziv prijatelja koji radi u Moskvi - nemojte se puno isticati u hrvatskim dresovima jer su ruski mediji potencirali “slučaj Vida” moglo bi biti problema.

Danas mogu reći Rusija i Rusi su me oduševili svojom ljubaznošću i podršci Hrvatskoj. Teško je to zamisliti nekome tko to nije vidio, ali nismo mogli proći pet metara Crvenog trga da nas Rusi i Ruskinje nisu pitali da se slikaju s nama u kockastim dresovima. I tako šest dana za redom svaki put kada bi nosili dres. Tijekom utakmice pjesma za Hrvatsku, a poslije utakmice riječi utjehe  - bili ste bolja ekipa, vi ste šampioni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A Moskva, Moskva je prekrasna, čista, uredna, vidi se da ima reda na svakom koraku. Nema opušaka po putu, komunalnog otpada i papirića uz cestu. Bez problema staje i pobjeđuje u usporedbi s europskim i američkim metropolama. U redu, vjerojatno su malo jaču pažnju posvetili održavanju uoči i tijekom Svjetskog prvenstva, ali ipak ovo je impresivno. U Moskvi sustav upravljanja definitivno funkcionira. 

Naša Predsjednica je apsolutni hit u Rusiji svi su nas pitali za nju ili kako bi rekli: „ona je lider s emocijama“. Inače, saznali smo da je u Rusija reforma radnog prava pa su do sada žene išle u mirovinu sa 55, a muškarci sa 60. Sada će sa 60 odnosno 65 godina. Nije im najbolje leglo pa bi u prosvjede, ali tijekom nogometnog prvenstva bilo kakvi prosvjedi su zabranjeni. Izgleda da nismo jedini koji koriste Svjetsko prvenstvo za donošenje nepopularnih odluka.

Uspomene koje nosim iz Rusije su smijeh, predobri domaćini i podrška ruskog naroda, a i poruka jedne Ruskinje koja se u mnoštvu drugih slikala sa nama. 'Hvala vam što ste došli u Moskvu tako daleko iz vaše zemlje. Nadam se da vam je lijepo i recite svojim prijateljima da dođu u Moskvu i ne vjerujte medijima kada govore loše o nama,' kazala je. 

I bas zato, radi ove Ruskinje i divnih ljudi koje sam upoznao u Moskvi preporučujem vam posjetite Moskvu barem za vikend. Možete pronaći povratne karate za 200-300 eura, hotel za 40 eura noćenje po osobi, jeftin prijevoz i taxi, dobri i pristupačni restorani. Uživajte u prekrasnoj Moskvi uz srčane i dobre domaćine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I zato do novog susreta SPASIBA RUSIJA SPASIBA MOSKVA. 

Hvala, Vatreni, ovih je dana bilo lijepo biti Hrvat u Moskvi, a vjerujem i u cijelome svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi su poludjeli za kockicama i tu dolazimo do jednog problema na koji želim ukazati. U Moskvi je nemoguće kupiti hrvatski dres, majice na kockice. Sve je nestalo još prije našeg dolaska u Moskvu. Stalno smo se susretali s pitanjima: pokloni mi, prodaj mi majicu. Dok se cijeli svijet divio Hrvatskoj propustili smo priliku (čitaj: HTZ, HGK, Ministarstvo turizma ili tko zna tko), ali pobogu netko je trebao otvoriti Hrvatsku kuću u Moskvi te barem prodavati otisnute pamučne kockaste majice po promotivnim cijenama uz promidžbu naše domovine. 

Osjećam da smo i ovu priliku propustili zbog nečije nesposobnosti i nemara jer bi u protivnom 80 posto stadiona Lužnjiki bilo u kockicama, a ulice Moskve dodatno bi preplavile kockice. Čestitke našim navijačima, a posebno našima iz Grada na veličanstvenoj podršci Vatrenima uz pjesmu pod zastavom SV. Vlaha", napisao je Potrebica na Facebooku.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo
Još iz rubrike