HDZ-OV KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA PORUČIO BANDIĆU: 'Što je bilo, bilo je. Odmori se, zaslužio si'

Image
Foto: Screenshot N1

Dva mjeseca uoči lokalnih izbora, HDZ je napokon predstavio svoga kandidata za gradonačelnika Zagreba, liječnika Dragu Prgometa.

17.3.2017.
10:26
Screenshot N1
VOYO logo

Gostujući u emisiji Novi dan na N1 televiziji, Prgomet je za aktualnog gradonačelnika Milana Bandića, koji će na izborima pokušati osvojiti šesti uzastopni mandat, rekao da je za Zagreb napravio puno, ali da je mogao i više. Prgomet je usto Bandiću poručio: "Odmori se, zaslužio si!"

"Bit ćemo najjača stranka i imat ćemo gradonačelnika"

"Što je bilo, bilo je. Ja nisam dio tog establihsmenta. Mi smo jasni. Izašli smo s kandidatom i s jasnom porukom. Ovo će biti HDZ-ova politika, HDZ-ovi kandidati. Mi idemo na pobjedu, ne kalkuliramo. HDZ će biti najjača stranka u Gradskoj skupštini i imati svoga gradonačelnika", samouvjereno je kazao Prgomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O istrazi protiv Bandića i činjenici da je osumnjičen za teška kaznena djela, Prgomet se nije želio jasnije odrediti. Štoviše, odgovorio je "bandićevski".

"Niti sudim niti presuđujem. Sve što se u tom kontekstu veže uz gospodina Bandića niti imam veze sa mnom niti s HDZ-om. Postoje institucije koje moraju raditi svoj posao. To je problem Milana Bandića."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HDZ KONAČNO NAŠAO KANDIDATA? /

Za prvu fotelju Zagreba ipak se neće boriti ni Mikulić ni Brkić

Image
HDZ KONAČNO NAŠAO KANDIDATA? /

Za prvu fotelju Zagreba ipak se neće boriti ni Mikulić ni Brkić

Bandiću zamjera što je uhljebio ministrovog brata

No, Bandiću je zamjerio što je javno pozvao Svetimira Marića, brata ministra državne imovine Gorana Marića da dođe raditi u Zagrebački Holding.

"To je bilo potpuno neprihvatljivo. Mislim da je time načinio najveću štetu samom ministru. Potpuno nepotrebno", smatra HDZ-ov kandidat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje tko je na koncu donio odluku o njegovoj kandidaturi, Prgomet je odgovorio da je to bio stav Predsjedništva stranke i Gradskog odbora stranke, ali da je on bio izbor i predsjednika stranke Andreja Plenkovića i šefa zagrebačkog HDZ-a Andrije Mikulića, s tim da ga je Plenković formalno predložio Gradskom odboru HDZ-a.

O svom odnosu s Plenkovićem kaže da su "dobri, pa čak i iznad toga".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dugi niz godina imamo politički ista razmišljanja iako nam životni putevi nisu bili isti, ali tu ne vidim prepreku, dapače, to je uvijek dobra podloga za različitost kada raspravljamo o pojedinim temama. On je kao kandidat za predsjednika stranke imao moju potpunu potporu, imao je i moju potporu još kao kandidat za EU parlament i cijelo ovo vrijeme smo razgovarali, raspravljali ali i poduzimali iste korake kad je riječ o budućnosti stranke."

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

"Brzo donosim odluke za razliku od Hasanbegovića"

Osvrnuo se Prgomet i na zajedljivi komentar Zlatka Hasanbegovića,jedinog člana Predsjedništva stranke koji nije glasao za njega jer je, kaže, u tom trenutku bio zamišljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za razliku od njega, ja kao kirurg brzo donosim odluke. Razumijem njega kao društvenjaka da mora razmišljati. Njegova je odluka da ne sudjeluje na glasovanju o meni, ali demokratsko smo društvo. Za obrazloženje poruke i način na koji je to rekao morat ćete njega pitati. Ja znam da iza mene stoji Gradski odbor i Predsjedništvo."

S obzirom da počinje s kampanjom za gradonačelnika, Prgomet je najavio da će u ponedjeljka napustiti Hrvatski sabor i da se tamo neće vraćati jer će sigurno ući u zagrebačku Gradsku skupštinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neću se vratiti u Sabor. Poruka je jasna, ja doista ne kalkuliram. Ne možete ozbiljno raditi dvije stvari", kazao je.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo